JOS Watergraafsmeer - Unitas

Verdiende zege van JOS Watergraafsmeer op Unitas

JOS Watergraafsmeer speelde zondagmiddag een uitstekende wedstrijd tegen Unitas. De Amsterdammers versloegen Unitas, dat zes plaatsen hoger stond op de ranglijst, met 2-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De thuisploeg stond op het eerste gezicht geen eenvoudig duel te wachten. Afgelopen seizoen ging de ploeg van Cor ten Bosch nog met 0-4 onderuit, waardoor JOS Watergraafsmeer aan de bak kon. De eerste minuten was de club zoekende. Unitas was daardoor de bovenliggende partij, maar verder dan een kopbal van Jerrel Hak kwamen de bezoekers niet. Na tien minuten nam JOS Watergraafsmeer steeds meer het overwicht over, waarbij het een aantal maal dichtbij de openingstreffer was. Zo deden Malcolm Esajas, Sjoerd Gerritse en Raven Bergwijn een poging, maar de schoten misten overtuiging.

Kort daarna kwam JOS Watergraafsmeer alsnog op een voorsprong. Een perfect aangesneden corner van Raymond Fafiani kwam op het hoofd terecht van Esajas. Hij hoefde uitsluitend nog tegen de bal aan te lopen, waarna keeper Ronald Vlot kansloos was: 1-0. JOS Watergraafsmeer had het duel volledig onder controle, al kreeg Unitas door slordigheden van de Amsterdammers alsnog een aantal kansen. Telkens stond doelverdediger Edwin Sudibyo echter klaar om de bal te keren. Aan de andere kant maakte JOS Watergraafsmeer nog voor rust de 2-0. Wederom was het Esajas die de treffer op zijn naam zette.

De Amsterdammers begonnen dan ook met vertrouwen aan de tweede helft. Daarin presteerde JOS Watergraafsmeer minder dan in de eerste drie kwartier. Desondanks kreeg Unitas amper kansen om de aansluitingstreffer te maken. De thuisploeg kreeg via Nigel Hardenberg en Esajas een paar mogelijkheden om de score te verruimen, maar de pogingen gingen ver naast het doel. Aan het einde van de wedstrijd waren de kansen nog op één hand te tellen. Een vrije trap van Unitas-aanvoerder Illias Zaimi zorgde voor problemen bij Sudibyo en Richmond Bossman werkte de bal tegen de bovenkant van de lat aan.

De 2-0 eindstand zorgde voor tevredenheid bij Ten Bosch die steeds meer spelers ziet terugkeren na blessureleed. “De ziekenboeg raakt leeg, waardoor ik simpelweg meer te kiezen heb”, vertelde de oefenmeester. “Wanneer wij tegen ploegen spelen die ook graag willen voetballen, krijgen we de ruimte om ons spel te spelen. Dat is natuurlijk heerlijk, want dan hebben wij voldoende kwaliteiten om te winnen. Dat zagen we vandaag.” Aankomende zondag gaat JOS Watergraafsmeer op bezoek bij UNA.

Tekst: Jordi Smit