Home / Algemeen / Verhoeve (DVVA) over nieuwe speelstijl: “Het gaat met vallen en opstaan”

Verhoeve (DVVA) over nieuwe speelstijl: “Het gaat met vallen en opstaan”

Hij speelde zeven jaar onder trainer Sjaak Tersteeg. In die tijd groeide Job Verhoeve uit tot een vaste waarde en was hij een rots in de verdediging. Onder begeleiding van Tersteeg verhief hij met DVVA het verdedigen tot kunst. “Dat is dit seizoen anders”, glimlacht Verhoeve.

De 28-jarige mandekker van DVVA speelt met zijn ploeg meer naar voren. “Onder Jeroen Smakman spelen we met meer druk naar voren”, vervolgt de aanvoerder. “Je merkt dat sommige spelers, onder wie ik, daar nog aan moeten wennen. Het gaat steeds beter. Dat lieten we tegen HBOK (1-1) ook zien. Hoewel we niet heel goed speelden, kwamen wij wel een aantal keer goed voor de goal.”

Verhoeve zag zijn eveneens 28-jarige ploeggenoot Koen van Haren scoren. De spits bezorgde ploeg een punt door twintig minuten voor tijd uit de draai raak te schieten. “Met dat punten waren we uitermate blij, want we zaten in een herfstdipje.” DVVA begon uitstekend aan de competitie, maar zakte daarna weg op de ranglijst. Inmiddels bezet de formatie van Smakman de vijfde plek. “Toch waren wij na de vijf nederlagen op rij niet van slag, want als je verandering brengt, gaat dat met vallen en opstaan. Dan moet je dus ook niet in paniek raken als de resultaten even tegenvallen.”

Er is het nodige veranderd met de trainerswissel van afgelopen zomer. “Bij  Sjaak stonden de lijnen meer vast, terwijl bij Jeroen de nadruk meer ligt op de eigen verantwoordelijkheid in het veld. Daarnaast gaat hij ook veel meer met ons in gesprek over hoe te spelen. Ik heb het overigens geweldig naar mijn zin gehad met Sjaak, maar vind het nu ook leuk dat we aanvallender spelen.”

Waar DVVA vorig jaar nog volop meedeed om de titel strijd, lijken de Amsterdammers dit seizoen al vroegtijdig uitgeschakeld. “De voorsprong van koploper HBOK is nu al twaalf punten”, weet Verhoeve. “Dat is natuurlijk jammer, zeker in de wetenschap dat we vorig seizoen lang meededen in de strijd om de titel en uiteindelijk zelfs net naast het kampioenschap grepen.”

Toch kan het nog een uitermate mooi seizoen worden voor DVVA. “De laatste wedstrijden voor de winterstop willen we sowieso winnen. Daarnaast richten wij ons voorlopig op het winnen van een periode. Dan kunnen we aan het einde van het seizoen via de nacompetitie opnieuw meestrijden om promotie naar de eerste klasse. Dat zou top zijn.”

Foto: Tom Poederbach.