Home / Algemeen / Verhoeve (DVVA) scoort net als Cruijff tegen ADO

Verhoeve (DVVA) scoort net als Cruijff tegen ADO

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA haar tweede overwinning op rij geboekt. Op Sportpark Drieburg werd ZOB met 4-2 verslagen. Bij rust stond de ploeg van Sjaak Tersteeg al met 1-0 voor. Rechtsback Job Verhoeve maakte vlak voor tijd de 4-2. Volgens zijn trainer was hij identiek als het doelpunt dat Cruijff ooit maakte tegen ADO.

Tersteeg: “Het was een omschakel moment en mijn rechtsback stond ineens linksbuiten. Hij Kreeg daar de bal en maakte het net zo prachtig af als Cruijff toen deed tegen Haarlem in De Meer.”  Het is jammer dat er geen beelden van zijn. gelukkig is die van Cruijff wel op video vastgelegd. Het was januari 1972.

Het was het slotakkoord van het duel tegen ZOB. Voor de treffer van Verhoeve was er al vijf keer gescoord. DVVA, dat steeds beter haar draai begint te vinden, sloot de eerste helft af met een -0 voorsprong door een doelpunt van Timo Hazewinkel. Tersteeg: “We zijn er inmiddels redelijk in geslaagd om kansen te creëren. Het doelpunt was dat ook het gevolg van ons goede spel. Na rust waren de rollen omgekeerd en kwam ZOB verdiend op 1-1.”

Tersteeg had met Meus, Geers en Van Diermen een sterke bank tot zijn beschikking. Met het inbrengen van Geers en Meurs kwam er nog meer voetbal in het spel van DVVA. Dar resulteerde in een tweede treffer. Brandon Humble was de doelpuntenmaker. Na de 2-2 van ZOB bracht Tersteeg ook goaltjesdief Arian van Diermen. De druk werd opgevoerd en Vincent Heimgartner zorgt verdiend voor de 3- 2. Tersteeg: ” Daarna ging ZOB risico nemen en hadden ze optisch wat meer druk. En ten viel in de laatste seconde dus die prachtige goal van mij aanvoerder.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

 

Send this to a friend