Verhoogt blijft De Meer voor vijfde seizoen op rij trouw

Hans Verhoogt maakt zich op voor zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijk van de zaterdagselectie van De Meer. Het was voor de oefenmeester bepaald geen lastige beslissing. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin, dus blijf graag nog een jaar aan het roer staan”, vertelt Verhoogt.

Tegenslag

De Meer promoveerde afgelopen seizoen van de vierde naar derde klasse. Dit voetbalseizoen had het eerste elftal het lastiger, want het bezette de een na laatste positie op de ranglijst. “We zijn in mijn De Meer-periode twee keer gepromoveerd, maar eveneens eenmaal gedegradeerd. Bij de tweede promotie van afgelopen seizoen was het de bedoeling om een stabiele derdeklasser te worden. We hadden echter veel tegenslag met blessures en afwezige spelers, wat ons de nodige punten heeft gekost.”

“De bestaande groep was goed genoeg om in de derde klasse te spelen, alleen dan moet je de spelers wel beschikbaar hebben. De constructie bij De Meer is nu eenmaal zo dat het tweede elftal een vriendenteam is dat wél bereid is om te helpen, maar waar dat niet altijd mogelijk is. Daardoor was het een pittig seizoen voor onze club. Het is verschillende keren voorgekomen dat we met een geruime tussenstand voorstonden, maar dat we het duel aan het einde van de wedstrijd alsnog uit handen gaven. Dat is natuurlijk vervelend om mee te maken.”

De Amsterdamse club had onder meer te maken met keepersproblemen. “We misten voor langere tijd onze eerste keeper, waardoor meerdere spelers afwisselend op doel moesten staan. Dat is absoluut geen prettige situatie voor een eerste elftal. De jongens die als keeper hebben gespeeld, deden het overigens uitstekend. Alleen je bent natuurlijk steeds een veldspeler kwijt, wat je als ploeg gaat opbreken.”

Keeperszoektocht

Door het schrappen van het amateurvoetbal is De Meer ook komend seizoen zeker van een plaats in de derde klasse. De club heeft geleerd van afgelopen seizoen, zo stelt Verhoogt. “Twee spelers uit onze selectie zijn inmiddels gestopt, maar daarvoor heb ik vijf nieuwe spelers gekregen. Natuurlijk moet je altijd afwachten of die spelers goed in de groep passen, maar ik heb alle vertrouwen erin dat ze ons gaan versterken. De komende weken zijn we nog met spoed op zoek naar een keeper. Mochten er jongens zijn die ons elftal graag willen versterken, dan kunnen ze contact opnemen via hansrein@ziggo.nl.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

De Meer-trainer Bijl: “Voldoende rek om verder te groeien”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)