Verliezend OFC loopt dure punten mis tegen UNA

OFC heeft zondag in de kampioenstrijd met Gemert een pijnlijke nederlaag geleden. Waar de directe concurrent met 0-0 gelijkspeelde, kon de ploeg van Pieter Mulders daar niet van profiteren. Het duel met UNA eindigde in een 1-0 verlies.

De wedstrijd begon nog hoopgevend voor OFC. De thuisploeg kreeg namelijk binnen een half uur te maken met een rode kaart. Doelman Kai Huybers moest naar de kant, waardoor UNA het grootste gedeelte van het duel met tien man kwam te staan. OFC slaagde er in de eerste helft echter niet in om een doelpunt te maken, wat ervoor zorgde dat het in de rust nog altijd 0-0 stond.

In de tweede helft hoopte OFC daarin verandering te brengen, maar slaagde daar niet in. Ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal maakte UNA ook nog eens de openingstreffer. Nick Tielemans legde van twintig meter aan en schoot snoeihard via de binnenkant van de paal raak: 1-0. In de slotfase wist OFC niet meer terug te komen, waardoor het met lege handen naar huis ging.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg blijft het bovenin de Derde Divisie spannend. Waar Gemert met 55 punten op de eerste plaats staat, heeft OFC voorlopig drie punten minder. Volgende week zondag ontvangt Gemert nummer 17 EVV Echt, terwijl OFC tegen nummer 11 Unitas uitkomt.