Home / Algemeen / Verloren zoon Rick van Veen (Zwanenburg) draait op volle toeren

Verloren zoon Rick van Veen (Zwanenburg) draait op volle toeren

Rick van Veen keerde afgelopen zomer voor het sportieve plaatje terug bij Zwanenburg. Een plaatje en een plan dat zich aardig goed heeft ontvouwd. Aan de hand van de 27-jarige spits werden de eerste zeven wedstrijden gewonnen en stevent de club af op de eerste periodetitel in de zondag vierde klasse E.

Iedereen is zich er in het dorp van bewust dat er iets moois aan de gang is bij de plaatselijke trots. “Na de wedstrijd tegen RCH werd er ook van alles geregeld door de club. Natuurlijk zijn zij blij met de prestaties. Het begint echt te leven.”

Het was voor Van Veen een bewuste keuze om terug te keren. In zijn tweede seizoen bij Pancratius kwam de spits al minder vaak aan spelen toe. “Ik wil zoveel mogelijk spelen”, verklaart hij. “En ik heb altijd contact gehouden met mijn oude cluppie. Dit leek mij een mooi moment om terug te keren. Er ligt een uitdaging om met een jonge groep kampioen proberen te worden.”

Er is een belangrijke taak voor hem weggelegd. Samen met Justin Schouten (Hoofddorp 2) is hij de enige echte versterking voor Zwanenburg. De teller van Van Veen na zeven wedstrijden? Acht doelpunten en zeven assists. “Ik ben leuk begonnen”, glimlacht hij. “Maar we zijn allemaal heel goed begonnen. Het is vrij snel een echt team geworden.”

De eerste kroon op het werk van dit seizoen kan komend weekend tegen MMO met de periodetitel worden gezet. “We hebben een relatief makkelijk programma gehad en gelukkig nog geen fout gemaakt. Het niveauverschil is ook zo groot. Als je een goede dag hebt, win je met zeven goals verschil. Op een mindere dag zijn het er alsnog drie.” Maar het gaat uiteindelijk om het hoofdgerecht, weet ook Van Veen. “Voor ons is het heel belangrijk om kampioen te worden. Wij willen niet te lang blijven hangen in deze afdeling. Deze groep en club hoort zeker in de derde klasse thuis.”

Archieffoto Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!