Vermakelijk duel levert FC Abcoude finaleplaats op ten koste van Swift

Na een vermakelijk duel heeft FC Abcoude ten koste van Swift de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse bereikt. In Abcoude werd het 3-2.

Vanaf de start zat Abcoude er fel bovenop, zo wist het Swift enkele seconden na de aftrap al de bal te ontfutselen. Het gaf meteen aan hoe het spelbeeld de eerste 35 minuten zou zijn. Het was dan ook niet verrassend dat FC Abcoude al na een minuut of vijf op voorsprong kwam. Een corner van Regilio Kranenburg werd door doelman Rien de Jong losgelaten, waarna de bal na een scrimmage in het doel viel.

Het duurde bijna een half uur voordat Swift echt gevaarlijk werd. Maurits van Vliet gaf de bal goed voor vanaf rechts, maar Stijn van der Slot struikelde over zijn eigen benen en kon daardoor niet uithalen. Een paar minuten daarna werd het 2-0. Een verre ingooi kwam voor het doel terecht een bleef hangen. Uiteindelijk viel de bal net buiten de zestien voor de voeten van een Abcoude-aanvaller, die de bal in de verre hoek schoot. Vlak voor rust wist Swift echter iets terug te doen. Een vrije trap van een meter of 20 werd door Van der Slot op fraaie wijze benut. Even later volgde nog een vrije trap, maar dit keer mikte Van der Slot op de paal.

Toch was er met de 2-1 weer hoop gekomen bij Swift en dat was te zien in de tweede helft. De Amsterdammers waren dreigend en het leek wachten op de 2-2. Die viel met ongeveer een uur op de klok. Van der Slot frommelde de bal binnen. Er was nog een half uur te gaan en beide ploegen leken weinig zin te hebben om het op verlenging aan te laten komen. Het was een kwartier voor tijd FC Abcoude dat opnieuw de leiding nam, dankzij een knal van aanvoerder Genaro Snijders van afstand.

In een poging het tij te keren wisselde Swift meteen 2 keer en schakelde het over op een andere speelwijze. De Amsterdammers drongen aan en waren een paar keer dicht bij de 3-3, maar lieten logischerwijs ook behoorlijke ruimtes vallen. Dat werd bijna fataal toen doelman Rien de Jong bijna op de middenlijn stond en gezien was. Hij werd uitgespeeld door Giandro Kapel, maar was op tijd terug in zijn doel en redde knap.

De scheidsrechter telde, overigens terecht, ruime tijd bij. Het lukte Swift echter niet meer om een derde goal te maken, waardoor FC Abcoude door mag naar de finale. Het treft daarin het Amersfoortse VVZA.

Bekijk hier alle uitslagen in de nacompetitie

Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)