Vermakelijk duel tussen Diemen en Arsenal

Diemen en Arsenal hebben in een waar spektakelstuk de punten moeten delen. Nadat de gastheren op een 3-1 voorsprong kwamen wist Arsenal in de tweede helft terug te komen en eindigde het vermakelijke duel in de derde klasse C in 3-3.

Het begin van Diemen was furieus, met snel positiespel en veel beweging werd Diemen al vroeg gevaarlijk. De goede start werd beloond toen rechtsback Owusu goed doorkwam en er hands gemaakt werd. De penalty werd beheerst ingeschoten door Kay Minnema.

Diemen drukte door en kwam na een aanval uit het boekje zelfs op 2-0. Inspelen op spits ter Horst, terugleggen op Minnema die de bal prachtig via de binnenkant van de paal binnen schoot. Arsenal wist hier niet veel tegenover te stellen, het probeerde vooral door hard de duels in te gaan het spel van Diemen te ontregelen. De eerste echte uitval van Arsenal was echter raak nadat een knappe actie van Alexandre over links  terecht kwam bij de inlopende spits Said Saidi Amor.
DSC_2023
Diemen was niet van slag en breidde de voorsprong snel weer uit, in twee instanties wist Van Bree de bal bij Marco Moelee te brengen die binnen knikte. Hierna liet Diemen na de wedstrijd in het slot te gooien. Van Bree mocht vrij door naar de keeper die goed bleef kijken en de bal wist te keren. Een vrije trap van Remon van Asselt spatte uiteen op de lat boven keeper Nick Ruijmgaart. De rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong voor Diemen.
DSC_2047
De tweede helft een ander spelbeeld, met een sterker en feller Arsenal en een Diemen dat leek te vergeten te blijven voetballen. Arsenal kreeg al snel een (ongelukkige) penalty, toen de bal via de hak van Owusu tegen zijn hand aan stuiterde. De penalty werd benut door Amor. Ook hierna bleef Arsenal sterker, zonder echte kansen af te dwingen. Toch kwam Arsenal op 3-3, toen een afvallende bal van een meter of 25 strak in de kruising werd geschoten door Mourad Saalioua. Vlak voor tijd nog een vrije schietkans voor Moelee die goed werd gekeerd door keeper Ruijmgaart. Al met al een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.
Verslag en foto’s: Boaz Saam