Vermakelijke duel Roda ’23 en Weesp eindigt onbeslist

In de tweede klasse B hebben Roda’23 en FC Weesp de punten gedeeld. In een uiterst vermakelijk duel kregen beide ploegen voldoende kansen om het duel winnend af te sluiten maar stond na 90 minuten de eindstand 2-2 op het scorebord.

1

Hoewel Roda vanaf het begin meer balbezit heeft is het Weesp wat de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Jasper Spanjerberg ziet zijn inzet nog gestuit maar een paar minuten later is daar dan toch de 0-1 via spits Marcin Kmiecik. Koen Buddenberg mag vanaf de rechtervleugel voorzetten, de bal wordt door iedereen gemist en Kmiecik kan bij de tweede paal simpel de 0-1 binnen schieten.

2

Weesp zakt na het doelpunt wat in en geeft Roda de kans om het spel te maken. Roda zet goed druk naar voren maar tot echte kansen komt de thuisploeg niet. Aanvoerder Stef Leliveld is na een half uur spelen het dichts bij de aansluitingstreffer maar zijn schot wordt knap gekeerd door Weesp keeper Arno Copier. Een minuut voor rust krijgt Roda een vrije trap op achttien meter van het doel. Copier zet zijn muur niet goed neer en Michael Crombeen kan met een bekeken schot de bal simpel langs de muur achter de Weesp doelman schieten en de ruststand op 1-1 bepalen.

3

Na rust schiet Roda uit de startblokken en krijgt het direct twee grote kansen uit corners maar weet deze niet te benutten. Een minuut later is het wel raak. Leliveld veroverd de bal op het middenveld, hij gaat drie man voorbij en speelt dan op randje zestien de meegelopen linksbuiten Tim Engeln in. Die haalt gelijk uit en schiet de 2-1 op het scorebord.

4

Roda is de betere ploeg en krijgt kansen om de voorsprong uit te breiden via Stouthart en Engeln maar doelman Copier houdt zijn ploeg in de wedstrijd.
Twintig minuten voor tijd komt Weesp op gelijke hoogte. Een voorzet van Buddenberg komt ongelukkig op de knie van Roda’s laatste man Giovanni van Groeningen terecht en beland in het eigen doel, 2-2.

Bragonje

Na de 2-2 krijgen beide ploegen nog wel kansen op de overwinning maar tot een winnaar komt het vanmiddag niet in Amstelveen. Weesp blijft door het gelijke spel steken op de vierde plaats en ziet concurrent Hoofddorp twee punten uitlopen.
Roda stijgt een plek op de ranglijst maar blijft in de gevarenzone.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B