Vermoeid Abcoude verliest van Roda’23

Een moegestreden en futloos Abcoude is er in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen niet in geslaagd om de kleine kans op nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse levend te houden. In een matig duel trol Roda’23, dat eigenlijk nergens meer voor speelde, aan het langste eind en kon het met een 1-2 overwinning drie punten meenemen naar Bovenkerk.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang. Na tien minuten speeltijd hebben beide ploegen nog geen fatsoenlijke kans weten te creëren. De toeschouwers kijken naar een tamme en vooral rommelige wedstrijd. In de 13e minuut een kleine mogelijkheid voor Abcoude. Een schot van Jeroen Püttmann verdwijnt net naast het doel van Roda’23. In diezelfde minuut kan Maiko Stouthart de score voor Roda’23 openen, maar ook zijn schot verdwijnt naast het doel. Zevenminuten later moet de spits geblesseerd het veld verlaten.

In de 25e minuut opnieuw een goede mogelijkheid voor Roda’23 om op voorsprong te komen. De ingevallen Melvin Joling schiet net naast het doel van Abcoude. Een minuut later wordt Niek Remijn van Abcoude in de diepte aangespeeld. Hij kan op het doel van Roda’23 af. Zijn schot is prima, maar keeper Robin Visser van Roda’23 tikt de bal over.

FC Abcoude neemt vanaf de linkerkant van het veld in de 34e minuut een hoekschop. Een verdediger van Roda’23 raakt de bal met de hand. De scheidsrechter is onverbiddelijk en legt de bal op de stip. Martijn Groen legt aan en scoort voor Abcoude (1-0). Met deze stand op het bord gaan beide ploegen aan de thee.

De tweede helft is zes minuten aan de gang als Abcoude de voorsprong eigenlijk moet vergroten. Loek Schings draait vanaf links naar binnen en speelt zich vrij. Hij heeft alle tijd om goed aan te leggen. Hij raakt de bal verkeerd, waardoor deze naast het doel van Roda’23 verdwijnt. Een minuut later kan Roda’23 gelijk maken. Een aanval over de linkerkant wordt succesvol afgerond door Stef Leliveld.

In de 59e minuut wordt een harde inzet van Abcoude binnen de zestien meter opnieuw door een speler van Roda’23 met de hand beroerd. Ditmaal wuift de scheidsrechter de handsbal weg en laat hij verder spelen. FC Abcoude zit in een lastige fase. De ploeg laat zich teveel terugdringen op eigen helft en verliest de grip op het middenveld. Er ontstaat veel ruimte tussen de linies.

Roda’23 wordt sterker. In de 65e minuut neemt Roda’23 een aanval van Abcoude snel over. Vanaf links kan de bal worden voorgezet en is het Tim Steij die Roda’23 op voorsprong zet (1-2). Een minuut later kan Roda’23 de wedstrijd zelfs op slot gooien. Rogier Stoffels schrikt zozeer van zijn kans dat hij de bal naast het doel van Abcoude schiet.

In het laatste kwartier wisselt Abcoude Robbert de Vries voor Michael Amoafo, waardoor er meer druk op de aanval komt. Veel helpt het allemaal niet. Abcoude krijgt nog wel mogelijkheden, maar komt niet meer tot scoren. De 5e thuisnederlaag is een feit.

Volgende week de laatste wedstrijd uit in en tegen Hoofddorp. Voor Abcoude gaat die wedstrijd nergens meer om. De ploeg zal dit seizoen wel eindigen op de 6e plaats. En dat is en blijft een prima prestatie in het tweede seizoen in de tweede klasse.

Verslag en foto’s: Rob Baarda