Vermoeid KDO kansloos tegen koploper DSOV

KDO heeft in de zondag tweede klasse C niet kunnen verrassen tegen de ongeslagen koploper DSOV. De ploeg van Raymond de Jong werd na rust overlopen en verloor uiteindelijk met 1-5.

Vanaf het begin hadden de Kwakelaars het op eigen veld moeilijk met DSOV, dat de eerste periodetitel al binnen had. De zeer offensieve tactiek, met vier aanvallers, van voormalig Pancratius-trainer Bart Jansen zorgde voor de nodige problemen bij de thuisploeg. Het was aan doelman Jesper Oudshoorn te danken dat KDO op gelijke hoogte bleef. Aan de andere kant was KDO in de zeventiende minuut uiterst effectief. Uit een vrije trap van Jim Klijn kopte Jesse Stange de 1-0 binnen. Even later moest diezelfde Stange met een op het oog zware enkelblessure het veld verlaten.

Via aanvoerder Bianco Carolina slaagde DSOV erin om nog voor de rust een verdiende gelijkmaker te produceren. KDO probeerde na rust meer tegenstand te bieden, maar in plaats daarvan namen de gasten uit Vijfhuizen meer afstand. Na een goede individuele actie van Joey Carolina (ex-OFC, red.) maakte Ruben Karelse tien minuten na de hervatting de 1-2.

De Kwakelaars zorgden eerder in de week nog bijna voor een verrassing tegen zondag Hoofdklasser Hollandia en de vermoeidheid van die wedstrijd eiste zijn tol. Er werden weinig duels gewonnen en het positiespel van de thuisploeg was ondermaats. DSOV maakte hierop het verschil. Door doelpunten van Just van Wijk, Martijn Nelis en opnieuw Bianco Carolina liep de koploper uit naar een terechte 1-5 zege.

KDO is de aansluiting met de bovenste plekken even kwijtgeraakt, maar krijgt volgende week op bezoek bij nummer twee RKDEO de kans om zich van deze zeperd te revancheren. De ploeg van Raymond de Jong zakte naar de negende plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Archieffoto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)