Home / Algemeen / Verrassende terugkeer van Gino Piqué (FC Aalsmeer) naar Zeeburgia
Foto Jaap Maars | Gino Pique (nu Blauw Wit Beursbengels) in 2016 in het shirt van FC Aalsmeer

Verrassende terugkeer van Gino Piqué (FC Aalsmeer) naar Zeeburgia

Na één seizoen vertrekt Gino Piqué bij zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. Niet omdat hij het niet meer naar zijn zin had, maar Piqué heeft naar eigen zeggen een leeftijd bereikt dat het voetbal op de tweede plaats komt. De 29-jarige verdedigende middenvelder keert terug bij Zeeburgia om daar met vrienden samen te spelen.

Zijn terugkeer naar de zondag eersteklasser is best opmerkelijk. Vorig seizoen vertrok Piqué in de winterstop omdat hij de motivatie niet meer op kon brengen. “Ik heb duidelijk gezegd dat er teveel spelers waren die voor hun eigen belang gingen. Dit seizoen heb ik een paar keer gekeken en is er heel veel veranderd. Nu speelt iedereen wel voor het teambelang en bovendien blijft het team dat er staat grotendeels intact.”

Trainer Reda Achkari probeerde de middenvelder in april al over te halen. Piqué wees de toenadering af omdat hij al een mondeling akkoord had bereikt met FC Aalsmeer voor een tweede seizoen. “Ik had met een paar spelers afgesproken te blijven. Maar toen Roger Grootfaam en mijn neef Fernando Piqué, jongens waarmee ik goed op kon schieten, vertrokken, heb ik alles op een rij gezet. Ik moet mijzelf centraal zetten met wat ik wil en leuk vind, niet wat de club heeft afgesproken. Dan ga ik liever lekker in de buurt voetballen.”

Zeeburgia blijft immers zijn club. Komend seizoen kan hij met zijn vrienden Gregory Schaken, Javier Martina, Gillermo Pengel en Serginio Eijken samen spelen. “Ik heb een aantal hele mooie jaren gehad bij Zeeburgia. Het zal voelen alsof ik nooit ben weggeweest, een warm ‘welkom thuis’. Ouwe jongens krentenbrood, daar heb ik echt zin in.”

Foto: Jaap Maars

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!