Verrassende zege Diemen bij DWS

In de zondag derde klasse C heeft laagvlieger Diemen een onverwachte overwinning behaald DWS. Waar de ploeg van Gerrie Breugem in de thuiswedstrijd bij vlagen volledig weggespeeld werd, stond er nu op bezoek bij de nummer drie na negentig minuten een knappe 0-2 zege op het scorebord.

De winst van Diemen was voor een groot deel te danken aan de inzet en tactische discipline. DWS, dat zoals altijd leunde op de individuele klasse, kreeg geen tijd om in de as van het veld gevaarlijk te zijn. Topscorer Chad de Jong kon bijvoorbeeld de hele wedstrijd nauwelijks voor gevaar zorgen.

Al vroeg in het duel kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Gianno dos Passos werd in het strafschopgebied gevloerd, de toegekende penalty was geen probleem voor Giliano Eijken. Hierna bleef Diemen relatief makkelijk op de been doordat DWS veelal door het centrum bleef spelen, waar de Diemenaren alles goed gesloten hielden. Een enkele keer dat er toch gevaar ontstond, trad doelman Dave Moen uitstekend op. Aan de andere kant waren er nog mogelijkheden om de score uit te bouwen via Eijken, Bright Owusu en Tijs Ernest.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde met een strijdend Diemen en DWS dat via individuele acties probeerde een resultaat te forceren. De thuisploeg probeerde de druk op te voeren en werd met name gevaarlijk via vrije trappen op de helft van Diemen. De gasten sloegen uiteindelijk via een knappe individuele actie van Eijken toe: 0-2. Door achterin één-op-één te gaan spelen hoopte DWS nog iets te kunnen forceren, maar grote kansen bleven uit. Zo kon Diemen op karakter drie belangrijke punten bijschrijven.

DWS profiteerde niet van de nederlagen van Bloemendaal en DWS en blijft daardoor op acht punten van koploper Bloemendaal staan. De ploeg van Guus Uhlenbeek zag daarnaast de achtervolgers dichterbij komen. Diemen nam iets meer afstand van de directe degradatieplaatsen en staat nu elfde, op twee punten van de veilige tiende plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: John Beckman