Versterkte promotie vanuit Hoofdklasse en een degradant uit Topklasse

De KNVB heeft vandaag eindelijk de promotie- en degradatieregeling van de Topklasse en Hoofdklasse bekend gemaakt. Door de komst van de landelijke divisie waren daar nog veel onduidelijkheden over. Uit de Topklasse zal komend seizoen maar een club degraderen, de nummer vijftien speelt nacompetitie.

Zowel uit de zaterdag als zondag Topklasse degradeert komend seizoen de nummer laatst naar de hoofdklasse. De nummer vijftien is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie met de periodekampioenen van de Hoofdklasse. In totaal strijden zij om vijf plaatsen voor de Topklasse in het seizoen 2016/2017.

Door de komst van de Landelijke Divisie en de zeer beperkte inschrijvingen van de beloftenteams uit het betaalde voetbal heeft de nieuwe regel lang op zich laten wachten. De nummers 1 tot en met 7 uit de Topklasse plaatsen zich voor de nieuwe Landelijke Divisie. Daardoor ontstaat er een versterkte promotie.

De kampioenen van de Hoofdklasse promoveren automatisch naar de Topklasse. De negen periodekampioenen strijden samen met de nummer vijftien van de Topklasse om vijf plaatsen in de Topklasse. Op welke wijze die winnaars bepaald zullen worden heeft de KNVB nog niets bekend gemaakt. Dat kan zijn via een knock-out systeem of middels een poule-systeem.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)