Home / Algemeen / Vertrouwen bij HBOK definitief terug na winst op EDO

Vertrouwen bij HBOK definitief terug na winst op EDO

HBOK-trainer Marc Onsia zat twee weken geleden in zak en as na de nederlaag tegen OSV. Inmiddels hebben de Zunderdorpers hun draai weer terug gevonden. Na de flinke zege bij Marken liep het zaterdag tegen EDO ook goed af: 2-1. Door de overwinning is het geloof op in ieder geval de derde plek (nacompetitie red.) van de zaterdag tweede klasse A weer volledig terug bij de groenwitten.

“Er is goed gesproken met de ploeg. Ik heb tegen ze gezegd dat we de eerste seizoenshelft van bijna iedereen hebben gewonnen en dat we daarom het vertrouwen moeten houden. Dat is gelukt. Ik durf na de overwinningen tegen Marken en EDO nu wel te zeggen dat we uit de dip zijn gekomen”, keek Onsia terug.

De oefenmeester zag zijn ploeg een groot deel van de wedstrijd de dienst uit maken. “Tot de zeventigste minuut waren wij heer en meester. EDO had haar spel ingesteld op onze spitsen en liet ons het spel maken. Het resulteerde in wel 75% balbezit voor ons en vooral na rust in grote kansen.” In het eerste bedrijf kon HBOK het overwicht niet omzetten in een doelpunt. Bovendien had de thuisploeg het geluk dat de bezoekers een grote kans uit een counter om zeep hielpen.

Na de pauze vond HBOK wel het net. Kid Ronday bereikte na een prachtige actie op de achterlijn Jorrin Ubbels, die de score opende. Niet lang daarna kopte Ronday een lange bal van Robin Thiel goed door op Robin Schaaf. De spits maakte vervolgens geen fout: 2-0. Onsia: “Ik had vooraf al gezegd tegen Schaaf dat hij al moet lopen voordat Ronday de bal heeft. Dat pakte bij dit doelpunt goed uit.”

Hierna maakte HBOK het zichzelf onnodig moeilijk door slordig om te springen met de kansen. “Schaaf maakte een verkeerde keuze door breed te leggen, terwijl hij beter zelf had kunnen schieten. Ronday miste op aangeven van Sverre Ubbels. We verzuimden de 3-0 en de 4-0 te maken.”

De laatste twintig minuten ging het niet meer van een leien dakje bij HBOK. EDO speelde opportunistischer en geluk en een goede Thiel voorkwamen erger voor de gastheren. “Ze raakten drie keer de lat. En Thiel pakte weer een paar ballen, waar je bang van wordt. Hij heeft vandaag weer laten zien dat hij de beste keeper uit de afdeling is.” Thiel kon in de slotfase de 2-1 van EDO niet voorkomen.

Door de overwinning houdt HBOK kans op de derde plaats. De plek die aan het eind van de rit recht geeft op in ieder geval de nacompetitie. “Die derde plek komt goed. De hele top drie moet nog tegen elkaar en vandaag verliezen ZOB en WVHEDW ook weer punten. Als wij alles winnen, dan heb ik er het volle vertrouwen in.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange