Vidal gaat weer voor twee clubs met Fortius en Geuzen Middenmeer

Bij de terugkeer in de zondag vierde klasse eindigde Geuzen Middenmeer afgelopen seizoen op een verdienstelijke zevende plaats. Komend seizoen wil de ploeg van Carlos Alarcon Vidal hier een vervolg aan geven. De oefenmeester mikt opnieuw op een veilige plek in de middenmoot.

Afgelopen zaterdag speelde de vierdeklasser, dat drie weken in training is, haar eerste oefenwedstrijd af tegen WV-HEDW 10 (4-1 winst), een team met veel oud-spelers van Geuzen Middenmeer. Komend weekend is de club actief op een toernooi bij SDZ. “Omdat de competitie nu wat later begint zijn we op 1 augustus begonnen we met een vrijwillige training”, aldus Vidal. “De opkomst was hoog. Dat gaf aan dat de jongens honger hebben. Op zondag 6 augustus begonnen we officieel. We zijn op trainingskamp in Luxemburg geweest en dit weekend de eerste wedstrijd. Lekker vriendschappelijk, niet te zwaar.”

De oefenmeester, die ook het eerste zaterdagteam van Fortius onder zijn hoede heeft, heeft het enorm naar zijn zin bij Geuzen Middenmeer. “Wat ik vooral leuk vind hier is de betrokkenheid van de mensen bij de club. Deze zomer hebben bijvoorbeeld spelers van de club zelf de kantine verbouwd. Dat vind ik prachtig om te zien.”

Vorig seizoen eindigde Geuzen Middenmeer als promovendus op een verdienstelijke zevende plaats. De vierdeklasser is komend seizoen ingedeeld in 4G en komt daardoor minder Amsterdamse clubs tegen dan vorig seizoen. “Dat vind ik heel erg jammer”, aldus Vidal. “Je weet dat we over het algemeen voetballen voor een klein publiek. Maar zo’n derby trekt toch iets meer mensen. Nu moeten we een paar keer naar het Gooi en Almere. Die nieuwe teams ken ik niet.”

Over de kansen voor zijn ploeg komend seizoen is Vidal daarom nog niet echt zeker. “Na vijf rondes heb je een beetje een beeld wat de mogelijkheden zijn. Het is afwachten. Er zullen ploegen zijn met een paar hele goede voetballers, waarbij alles om die spelers draait. Die spelers hebben wij niet. Ik vermoed dat wij een goed niveau hebben voor een vierdeklasser. Wij zullen geen kampioenskandidaat zijn, maar ook niet direct degradatiekandidaat. Ik denk dat we genoeg hebben geleerd de afgelopen seizoenen om te weten hoe we de tegenstander moeten bestrijden.”

Bij Fortius loopt de voorbereiding door veel afwezigen wat minder gestroomlijnd. “Dat is een studentenploeg. Veel jongens zijn nog op vakantie. We moesten voor vandaag helaas een oefenwedstrijd afzeggen. Maar wij trainers hebben het vooral moeilijk met festivals, hè”, knipoogt Vidal.

Of Fortius dit jaar kampioenskandidaat is, is volgens de oefenmeester de vraag. “De mannen hebben zich voorgenomen om kampioen te worden. Maar het slechte nieuws is dat Laren ’99 uit de zondag derde klasse is gestopt en naar de zaterdag vierde klasse is gegaan. Als daar weinig jongens zijn gestopt is dat direct de kampioenskandidaat.”

Bekijk hier het programma in de zondag vierde klasse G.
Bekijk hier het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Foto en tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)