Home / Algemeen / VIDEO: AFC valt van haar geloof en krijgt shirtreclame

VIDEO: AFC valt van haar geloof en krijgt shirtreclame

Het kon niet uitblijven. Na jarenlange strubbelingen binnen de club heeft AFC er toch voor gekozen om met shirtreclame te gaan spelen. Het karakteristieke rode shirt met de zwarte V zal vanaf komend seizoen aangevuld worden met de reclame van Centralpoint. Het zaterdagelftal, dat zo goed als zeker zal promoveren naar de hoofdklasse, heeft de primeur. De club hoopt zich op deze manier met twee elftallen op landelijk niveau (Tweede divisie en Hoofdklasse) een rol van betekenis te kunnen spelen.

“Barcelona ging al eerder om, wij nu ook. Natuurlijk zijn tradities van groot belang voor onze vereniging, maar het is inmiddels ook 2017”, zegt voorzitter Ad Westerhof. “Je moet altijd vooruit kijken. Op de ledenvergadering in de zomer zullen we het zeker bespreken. Mocht er veel weerstand komen, kunnen we altijd nog besluiten om alleen bij uitwedstrijden de reclame op het shirt te tonen. Het is zeker geen opmaat naar meer reclame op de shirts van AFC, het is simpelweg een manier om het budget voor dit team rond te maken. Daar blijft het echt bij.”

In de winterstop werd de mogelijkheid van een promotie voor de zaterdag eersteklasser al besproken. “We waren het snel eens dat we in de hoofdklasse iets extra’s moeten doen en dat kost helaas meer geld. Het bestuur gaf aan geen budget vrij te kunnen maken voor twee eerste teams en daar hebben we begrip voor”, aldus trainer Benno Nihom. “Het eerste zondagteam is tenslotte het vlaggenschip en dat verandert niet als wij zouden promoveren. We mochten wel zelf naar een oplossing zoeken. Toen hebben we een paar vriendelijke bedrijven benaderd en bij Centralpoint was het raak. Zij gaan ons een seizoen financieel ondersteunen en als tegenprestatie dragen wij hun logo op ons shirt. Het geld zal besteed worden aan de busreizen, de begeleiding en misschien dat we de spelers een bescheiden (reiskosten)vergoeding kunnen geven.”

Foto AFC | Voorzitter Ad Westerhof (l) en Brian Speelman ondertekenen de overeenkomst

Directeur Brian Speelman van Centralpoint kan er wel om lachen. “Toen ze ons benaderden, twijfelden we maar heel even. We sponseren meer in het voetbal en ik ken veel spelers persoonlijk. De gunfactor speelde dus ook mee. Toch leuk om het eerste bedrijf te zijn dat op het AFC-shirt prijkt. Wij zien het wel zitten, ze moeten alleen nog wel promoveren, dat is een voorwaarde die we overeen zijn gekomen. Het lijkt me een mooie stimulans voor het team.”

Hoewel de sponsoring pas volgend seizoen volledig in zal gaan, speelt het team dit weekend al in de nieuwe shirts, zodat iedereen vast kan wennen. De wedstrijd tegen Geinoord (zaterdag om 14:45 uur) wordt dus een primeur in de geschiedenis van de roemrijke club uit Zuid.

Foto’s AFC

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC