VIDEO Het rijke voetbalverleden: Het superseizoen van KBV (2000)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommigen als trainer of leider en anderen nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

Het seizoen 1999/2000 werd gekenmerkt doordat Amsterdam geen enkele club in de hoofdklasse had. Des te mooier was de eerste klasse A met maar liefst zes Amsterdamse clubs. KBV (Kampioen bij Volharding) bleek uiteindelijk de sterkste. In het laatste jaar van Bart Logchies (hij vertrok naar Argon) won de club alles wat het kon winnen. Het kampioenschap, de districtsbeker en uiteindelijk ook de landelijke beker. KBV werd tegen stadgenoot Xanthos kampioen. Het duel werd op 10 oktober 1999 gestaakt (1-1 ruststand) en daarna twee keer afgelast. Op 26 maart, drie speelronden voor het einde van het seizoen, werd het duel uitgespeeld en was de titel eindelijk een feit.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto archief HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB