VIDEO Het rijke voetbalverleden: Peter van de Rijt en Buitenveldert (1997)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommige als trainer of leider en andere nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

In het seizoen 1997/1998 stond Peter van de Rijt aan het roer bij zondag derdeklasser Buitenveldert. De spraakmakende trainer die nimmer een blad voor zijn mond nam had dat seizoen onder andere de beschikking over voormalig prof Carlo de Leeuw (zie zijn rode kaart in de reportage). Op. 23 november speelde Buitenveldert thuis tegen JOS (2-2) en Van de Rijt liet meerdere malen van zich spreken. Beide clubs eindigde uiteindelijk in de middenmoot. Let u vooral ook op de 1-2 van Buitenveldert. Deze derde namelijk gemaakt door de huidige trainer van Abcoude: Tonnie Bras.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)