VIDEO: Imdat Ilguy en OFC aan het eind van het seizoen uit elkaar

Derdedivisionist OFC en trainer Imdat Ilguy gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Gisteravond (maandag) deelde de trainer dat mee aan zijn spelers om vervolgens weer snel over te schakelen naar het clubbelang. Ilguy was zeven jaar hoofdtrainer bij de club in Oostzaan.

Ilguy: “Het is een mooie tijd geweest bij OFC. Ik zit er nu, met een kleine onderbreking, zeven jaar. Ik denk dat het het juiste moment is om verder te kijken.” Gisteravond (maandag) werden de spelers door Ilguy op de hoogte gesteld van zijn vertrek. “Ik heb er met de spelers niet lang bij stil gestaan. Het gaat nu om OFC. We moeten proberen bij de eerste vier te eindigen of een periode te winnen. Dat is het belangrijkste. Niet dat ik weg ga.”

In 2010 kwam Ilguy aan het roer bij OFC. En niet zonder succes. In zijn tweede seizoen werd hij kampioen in de derde klasse en een jaar later volgde het kampioenschap in de tweede klasse. In 2014 volgde promotie via de nacompetitie naar de hoofdklasse. Ilguy: “Toen had ik ook aangegeven dat ik weg zou gaan en zijn we toch gepromoveerd. Dat kan dus nu ook gebeuren. Het hoeft zeker niets iets negatiefs te zijn.”

Na een kort uitstapje naar Zeeburgia keerde hij eind 2014 terug bij OFC om de ontslagen Martin de Groot op te volgen.  In zijn tweede seizoen in de hoofdklasse werd afgelopen seizoen via de nacompetitie promotie naar de Derde Divisie bewerkstelligd.

Over zijn toekomst kan de trainer nog niet veel zeggen. “Het zal lastig worden om nu een club te vinden. Veel clubs zijn al bezet op dit niveau. Ik zal dus zeker ook buiten de regio moeten kijken. Ik zoek toch wel minimaal iets op eersteklasse niveau. Of dat op een zaterdag of zondagclub is maakt me niet uit.”

Afgelopen zondag spraken we uitgebreid met Ilguy over de veranderingen binnen zijn selectie. Toen was er nog niets duidelijk over zijn toekomst.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)