VIDEO: Pancratius kroont zich tot eerste kampioen in Nederland

Pancratius is als eerste ploeg in Nederland kampioen geworden. In de zaterdag vierde klasse E wonnen de Amsterdammers voor de vijftiende keer op een rij. Daardoor was het na afloop groot feest bij BVV’31 in Blaricum: 1-4.

Hoewel de wedstrijd vanwege de file – veroorzaakt door de afgesloten A1 – een half uur later begon, deerde dat Pancratius niet. De ploeg met trainer Danny Hijzeldoorn op het veld kwam binnen drie minuten op een 0-1 voorsprong. Dwayne Bunsee schoot eerst op de lat, maar lette daarna goed op. Met een lage schuiver in de hoek liet hij  BVV’31-doelman Roel Nooijens in tweede instantie kansloos: 0-1.

Ongeveer een kwartier later kreeg Walter Jaspers de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar uit een corner kopte hij net naast. Direct daarna dook ook Michael Vos op in gevaarlijke positie, maar het lukte de spits van koploper Pancratius niet om vroegtijdig 2-0 te maken. Daardoor kon de thuisploeg na dertig minuten terugkomen tot 1-1 nadat Nick van Teeffelen in de fout ging. De doelman van Pancratius liet de bal zo maar los, waarna de bal tegen de handen van Nicky Tulp werd geschoten. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees direct naar de stip. Martijn Vedder benutte daarna het buitenkansje vanaf elf meter: 1-1.

Toch lukte het Pancratius om met een voorsprong te gaan rusten. Met een geweldige knal, vanaf de middenlijn, bepaalde Danny van Ingen de ruststand op 1-2. Toch bleef het lang spannend, omdat Pancratius de trekker in eerste instantie niet overhaalde. Zo schoot Vos na een uur op de handen van de doelman en draafde Everon Richard (zij net) zijn actie te ver door. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende derde treffer alsnog. Invaller Dennon van Rossum scoorde direct toen hij erin kwam en reageerde direct toen de doelman het leer los liet: 1-3. Uiteindelijk zorgde Jasper Wolters’ nog voor de 1-4.

“Hij is binnen en hoewel we te laat aankwamen begonnen we goed”, sprak Hijzeldoorn na afloop. De coach en tevens speler van Pancratius was trots. “Een dik verdiende zege en extra mooi dat we een mediale hebben gehad van de KNVB, omdat we de eerste kampioen zijn. En trouwens: ik weet zeker dat deze ploeg het zonder mij gaat redden in de derde klasse”, besluit Hijzeldoorn, die volgend jaar in de zondag speelt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)