VIDEO Patrick Lokken geniet van zijn terugkeer Argon

VIDEO Afgelopen zaterdag keerde Patrick Lokken voor heel even terug bij zijn geliefde Argon in Mijdrecht. Het bekerduel wist hij met JOS Watergraafsmeer uiteindelijk na strafschoppen te winnen. Zelf nam de aanvaller geen strafschop. Lokken: ” Het was een mooie belevenis.”

De aanvaller speelde tien jaar voor Argon en vertrok in de zomer noodgedwongen naar JOS Watergraafsmeer omdat de club uit Mijdrecht besloot te stoppen met prestatie voetbal op zondag. Lokken pakte vele prijzen in die tijd. Zo werd hij een keer algeheel landskampioen, werd hij twee keer kampioen van de hoofdklasse A en won hij de zondag titel. In zijn laatste jaar won hij de met Argon de districtsbeker en de landelijke beker voor amateurs. Lokken scoorde in  finale twee keer en bezorgde de club een prachtig afscheid.

Lokken: ” Het was heel raar om dat veld weer op te lopen en dan niet het blauwe short van Argon aan te hebben. Het voelde wel als thuiskomen. Veel mensen kwamen naar me toe en kwamen zelfs speciaal kijken omdat ik weer in Mijdrecht kwam spelen. Ik hoorde dat ze bijna noot meer kwamen en nu dus wel. Dat vind ik wel erg bijzonder.”

De wedstrijd tussen JOS en Argon eindigde in 0-0. Strafschoppen moesten de beslissing brengen, maar Lokken wilde niet aanleggen vanaf elf meter. Lokken: ” Normaal neem ik altijd een penalty, maar nu was het wel even anders. Veel supporters van Argon stonden achter het doel. De kans dat ik zou missen was wel iets groter dan normaal. Het gaat toch door je hoofd. Ik zei ook gelijk tegen mijn trainer dat ik echt nummer elf op de lijst wilde zijn. Stel dat ik zou missen….. Nu kunnen de supporters van Argon gewoon mijn twee doelpunten uit de bekerfinale blijven herinneren.”

Het Amsterdamsche Voetbal maakte samen met RTV Amstelveen een reportage over zijn terugkeer in Mijdrecht. Deze reportage wordt tevens vanaf maandag 10 maart uitgezonden in het Sportcafe van RTVA.  De beelden van Patrick Lokken zijn nu hier al te zien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)