VIDEO: Prachtige goal Menzo helpt De Dijk in beker langs ONS Sneek

Na winst op FC Lisse in de eerste kwalificatieronde heeft De Dijk ook de tweede en laatste horde in het kwalificatietoernooi van de KNVB beker overleefd. ONS Sneek werd met 1-2 verslagen. Zaterdag zit de ploeg van Jochem Twisker in de koker voor de loting van het hoofdtoernooi.

Twisker verving ten opzichte van afgelopen zondag (4-1 winst tegen OFC) alleen zijn doelman: Stephan Veenboer stond onder de lat in plaats van Jeroen Verhoeven. Toch moest de oefenmeester noodgedwongen vlak voor de aftrap nog een wijziging doorvoeren omdat Kevin Westmaas niet fit bleek. Kevin Huijsman was zijn vervanger.

20160824 ONS Sneek De Dijk foto Peter Oosterbeek 4

Jochem Twisker: “We kwamen door de drukte op de weg pas drie kwartier voor aanvang in Sneek. Westmaas heeft wat last van zijn achillespees en heeft altijd een lange warming-up nodig. Vandaar dat ik voor Huijsman koos.”

In het eerste kwartier vielen er weinig grote kansen te noteren. Na iets meer dan een half uur werd de wedstrijd open gebroken door wie anders dan Dennis Kaars. De spits zorgde in de 32ste minuut voor de 0-1. Het was alweer zijn zeven de doelpunt van dit prille seizoen (vijf in de competitie en twee in de beker). Direct vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid, maar Fabian Stevens wist de voorzet van Curty Gonzales niet op waarde te schatten.

20160824 ONS Sneek De Dijk foto Peter Oosterbeek 6

Twisker: “We hebben duidelijk meer kwaliteit dan ONS Sneek, alleen hebben we veel te weinig gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Ook hadden we organisatie niet altijd op orde en daar heb ik ze in de rust ook voor gewaarschuwd.”

Ondanks de woorden van Twisker was het tien minuten na rust raak voor de thuisploeg. Na een schuiver van Martijn Roosenburg wist Stevens de bal wel achter Veenboer te krijgen (1-1). Vervolgens volgde er een hoofdrol voor invaller Damien Menzo. De aanvaller stond amper twee minuten in het veld (voor Nabil el Gourari) toen hij het net trof. Menzo draaide goed naar binnen en trof van afstand op prachtige wijze de kruising: 1-2. Een gouden wissel van Twisker, want het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn. De Dijk plaatst zich nu voor de tweede keer in haar historie voor het hoofdtoernooi.

20160824 ONS Sneek De Dijk foto Peter Oosterbeek

Zaterdag om 22:00 uur zal de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi worden gehouden. Deze is live te zien op FOX Sports. De vorige keer dat De Dijk in het hoofdtoernooi uitkwam werd er, na verlenging, verloren van Fortuna Sittard. Twisker: “Ik zou wel graag een wedstrijd tegen een club uit de Jupiler League willen. Ik ben wel benieuwd waar we dan staan.”

Als er inderdaad weer een profclub als tegenstander uitrolt, speelt De Dijk in ieder geval een thuiswedstrijd. Die wedstrijd zal dan worden gespeeld op 20, 21 of 22 september.

Bekijk hier de samenvatting van ONS Sneek – De Dijk. De beelden zijn van Podium TV

Foto boven: Videobeeld Podium TV

Foto’s Peter Oosterbeek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)