18 oktober 1989: Vierde doelman Peter van Essen is kansloos op de strafschop van Frans Thijsen

VIDEO Het rijke voetbalverleden: AFC – Vitesse (KNVB beker 1989)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommige als trainer of leider en andere nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

In het seizoen 1989/1990 moest hoofdklasser AFC in de eerste ronde van de KNVB op het eigenveld aantreden tegen Vitesse. De eredivisieclub beschikte onder andere over John van de Brom, Frans Thijsen, Raymond van der Gouw en Bart Latuheru. AFC was op papier kansloos,z keer toen ook doelman Cees Thomas met een blessure moest het uitvallen. Peter van Essen, de doelman van het vierde elftal, werd door trainer Pim van de Meent onder de lat gezet. Hij keepte de wedstrijd van zijn leven! Na twee keer achter gestaan te hebben zorgde Johan Dol en Orlando Patrick tot twee keer toe voor de gelijkmaker. In de verlenging werd er niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Klik hier voor de samenvatting van Studio Sport

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Met dank aan Michel de Bruijn 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC