VIDEO Het rijke voetbalverleden: De degradatie van Zwarte Schapen (1996)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommige als trainer of leider en andere nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

In het seizoen 1995/1996 kende Amsterdam liefst vier hoofdklassers (AFC, DWV, OSV en DCG). Ook Zwarte Schapen, dat net was verhuisd naar Almere, kwam uit in de hoofdklasse. Op de laatste speeldag moesten Zwarte Schapen en DCG in een onderling duel uitmaken wie er zou degraderen. Trainers John Rep (Zwarte Schapen) en Ton Ojers (DCG) wisten waar ze aan toe waren: één van de twee zou degraderen. “Een andere optie is er niet”, zei Ojers vooraf.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)