VIDEO Het rijke voetbalverleden: Het drama van AFC-er Joey Esionye (1999)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommigen als trainer of leider en anderen nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

In het seizoen 1998/1999 telde de eerste klasse A liefst zes Amsterdamse clubs (AFC, DCG, DWS, KBV, Osdorp en OSV). Nadat de titel naar Soest ging, mochten AFC en KBV via de nacompetitie proberen te promoveren. AFC versloeg in de eerste wedstrijd KBV met 1-0. De ploeg van Bart Logchies speelde vervolgens gelijk tegen Stormvogels. Op 16 mei 1999 had AFC tegen Stormvogels aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken. Een paar minuten voor tijd leek dat ook nog te lukken, maar toen kwam het meest ongelukkige moment uit de carrière van Joey Esionye.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)