VIDEO Het rijke voetbalverleden: DWV – OSV (1995)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommigen als trainer of leider en andere nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

Afgelopen weekend bereikten twee voormalige Amsterdamse hoofdklassers een nieuw dieptepunt. Buiksloot, het voormalige DWV, eindigde op de voorlaatste plaats in de vierde klasse en moet zich via de nacompetitie zien te handhaven op het één na laagste niveua van Nederland. Beschamend voor een club dat ooit kampioen van de hoofdklasse was. Het zelfde geldt eigenlijk voor OSV. Vorige week degradeerde de club uit de derde klasse.

In het seizoen 1995/1996 kwamen de clubs uit in de hoofdklasse. Op 1 oktober 1995 troffen de clubs elkaar op Sportpark Elzenhagen voor de derby van Noord. OSV won met 0-3 door twee prachtige treffers van Andre Sitek (tegenwoordig chef van Metropool Sport van de Telegraaf) en Michel Holterman. Beide ploegen wisten zich uiteindelijk in de slotfase van de competitie te verzekeren van nog een jaar hoofdklasse. Trainers toen? Frans Schuitemaker (DWV) en Joop Burgers (OSV). Ondanks de kwaliteit zijn de historische beelden meer dan de moeite waard.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto archief HAV | Frans Schuitemaker (trainer DWV in 1995)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)