Rawley Rozendaal gaat in beroep tegen zijn schorsing van vier maanden

Vier maanden schorsing voor Rozendaal en Holwijn

Rawley Rozendaal van Zeeburgia en Stefano Holwijn van Blauw Wit zijn door de KNVB per direct voor vier maanden geschorst.  Tijdens een oefenwedstrijd op 15 augustus tussen beide ploegen kregen de spelers het met elkaar aan de stok en vervolgens de rode kaart. Ook na afloop van het duel is er nog van alles gebeurd.

Het Amsterdamsche Voetbal ontving een dag na die wedstrijd een mail met de gebeurtenissen van de ongeregeldheden door een ooggetuige. De inhoud betrof een uitgebreide beschrijvingen van wat er zich allemaal zou hebben afgespeeld tijdens en na de wedstrijd Zeeburgia – Blauw Wit.  Vooral Rawley Rozendaal en ook zijn trainer Mike Kolf kwamen er niet goed vanaf.

Rawley Rozendaal gaat in beroep tegen zijn schorsing van vier maanden
Rawley Rozendaal gaat in beroep tegen zijn schorsing van vier maanden

Het Amsterdamsche Voetbal stuurde de mail door naar de betrokken verenigingen en probeerde contact te zoeken met de ooggetuige. Deze reageerde vervolgens niet meer op ons verzoek. Om het niet verder te laten escaleren werd door de betrokken clubs besloten om Rozendaal en Holwijn niet te laten deelnemen aan Het Kampioenschap van Amsterdam

Zeeburgia voorzitter Rob Theunisse: “Deze ooggetuige, die zegt dat hij een Zeeburgiaan is, kennen wij niet en is geen lid van onze club. De door hem geschreven brief is aanleiding geweest voor verder onderzoek binnen de KNVB. Ook de scheidsrechter heeft vervolgens een rapport geschreven.”

Stefano Holwijn (r) hier nog in actie voor Marken, mag de komende vier maanden niet spelen
Stefano Holwijn (r) hier nog in actie voor Marken, mag de komende vier maanden niet spelen

In eerste instantie gingen de geruchten, na de behandeling van de tuchtzaak,  dat beide spelers voor twee jaar werden geschorst waarvan een jaar voorwaardelijk. Theunisse: “ Dat hoorden wij vrijdag ook maar we hebben nu een schrijven waarin Rozendaal per direct voor vier maanden is geschorst. Tevens heeft de club een boete gehad van 250 euro een bij het eerst volgende incident worden we uit de competitie genomen. Je zult begrijpen dat we in beroep gaan. Het kost allemaal een hoop geld maar we hebben wel een jurist in handen genomen. Ook Rawley zelf gaat in beroep.”

Blauw Wit voorzitter Bernard Frank laat weten ook in beroep te gaan. Frank: “ Ik ben bij de behandeling van de zaak geweest en ik vind dat Holwijn en Blauw Wit veel te zwaar gestraft zijn. Het is niet in verhouding. Ook wij gaan dus in beroep.”

Holwijn werd eveneens, per direct, voor vier maanden geschorst. Blauw Wit kreeg 150 euro boete. De club kreeg echter niet de voorwaardelijke straf die Zeeburgia heeft gehad met betrekking tot het uit de competitie halen van het eerste elftal bij het eerst volgende incident.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)