Vier spelers NFC naar Amstelveen

Zaterdag tweede klasser verliest een groot deel van haar basisspelers aan Amstelveen Heemraad. Maar liefst vier basisspelers hebben bekend gemaakt NFC te verruilen voor het voor promotie naar de tweede klas spelende Amstelveen. Ook oud-trainer Bart van den Bosch gaat voor Amstelveen spelen.

Topscorer Maarten Zwaan, middenvelder Dirk Franken, verdediger Marcel Wennekes en Jacco Tolman maken in iedere geval de overstap naar Amstelveen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er nog meer spelers de overstap zullen maken.

Maarten Zwaan: “Wij hebben allemaal bij Amstelveen gespeeld in de jeugd en bij NFC hadden we het niet meer zo naar ons zin. Het is leuk om weer terug te keren bij Amstelveen.”

Michael Lippens en Ramon Essed twijfelen nog over hun toekomst bij NFC. Michael Schuit stopt in ieder geval met spelen in een eerste elftal en zal in een vriendenteam bij Hoofddorp gaan spelen.

Jacco Tolman
Jacco Tolman keert terug naar Amstelveen Heemraad

Oud-trainer Bart van den Bosch heeft besloten ook weer te gaan spelen. Ook hij heeft besloten bij Amstelveen. Van den Bosch: “ Ik heb al met de trainer gesproken (Mark Kranendonk, red) en daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Ondanks mijn leeftijd (Van den Bosch is veertig, red.) denk ik een goede kans te maken om het eerste te halen.”

Amstelveen begint aanstaande zaterdag aan een reeks nacompetitie wedstrijden om promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Amstelveen begint met een uitwedstrijd tegen Opperdoes.

Archieffoto: Maarten Zwaan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!