Arsenal verslaat Geinburgia met 4-0

Vierklapper tegen Geinburgia brengt Arsenal in luxe positie

“Scoor nou eens een keer Said”, riep een supporter richting Said Amor. De aanvoerder van Asv Arsenal kon in de laatste minuut van de officiële speeltijd vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn vierde doelpunt van de middag. Geinburgia, de nummer elf van de derde klasse C speelde bij vlagen beter, maar kon zelf geen doelpunten maken. Mede daarom won Arsenal vanmiddag ruim en enigszins geflatteerd van Geinburgia: 4-0.

Amor, drijfnat van de regen, erkende dat zijn ploeg vandaag niet het overwicht had. Amor: ‘Zij hadden het betere van het spel, maar wij bleven geduldig en we wachtten op onze kansen. Als ik speel, heb ik ook weinig kansen nodig om tot scoren te komen.’ Zeker dit seizoen gaat deze uitspraak van de spits op, aangezien Amor regelmatig het net wist te vinden. ‘Ik heb dit seizoen bijna 30 doelpunten gemaakt in de competitie. Het was ook niet de eerste keer dit jaar dat ik er vier in één wedstrijd maakte. Het had weinig gescheeld of ik had de nacompetitie niet meegemaakt. Ik moet geopereerd worden aan mijn meniscus, eigenlijk had dat eergister moeten gebeuren. Gelukkig heb ik dat kunnen uitstellen’, zei Amor met een knipoog.

Said Saidi Amor scoorde niet voor Arsenal maar was wel erg belangrijk

Voor Arsenal was het erg belangrijk dat hun spits aan de aftrap kon verschijnen. In de eerste tien minuten kon Arsenal meteen twee kansen creëren. Amor kon een voorzet van Raymond Alexandre nog niet binnen schieten en de daaropvolgende mogelijkheid van Jeroen Acda werd door Geinburgia doelman Erik Rengelink goed gestopt. Ondanks het lichte veldoverwicht kwam Geinburgia niet tot grote kansen. Via enkele vrije trappen van Geoffrey van Vliet waren de beste mogelijkheden voor de ploeg van John Vrijhoef. Het leek er op dat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers mochten opzoeken, maar net voor rust zette Acda met een goede steekbal Rocky Oornink voor Rengelink. Oornink werd, nog voor hij een schot kon lossen, in zijn rug geduwd en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter kon Amor de eerste van de middag laten noteren en daarmee ging Arsenal met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek de thuisploeg ook voetballend beter mee te komen met Geinburgia. Een doelpunt van Oornink, na een mooie aanval over meerdere schijven, werd afgekeurd en een schot van Acda werd nog goed gepakt door Rengelink. Met nog een half uur voor de boeg kon Amor zijn tweede treffer maken. De aanval werd opgezet door Alexandre en zijn voorzet vond Amor bij de tweede paal. De spits rondde deze aanval knap af en zette zijn ploeg daarmee op een 2-0 voorsprong. Meteen na dit doelpunt leek Van Vliet wat terug te doen, maar zijn halve omhaal ging net naast het doel van Nick Ruijmgaart. In de laatste tien minuten trok Amor de wedstrijd helemaal naar zich toe. Na een goede actie kon Remco Ultee vanaf links voorzetten op Amor en zijn schot kon niet door Rengelink gekeerd worden. In minuut negentig kreeg Arsenal wederom een penalty, na een handsbal van Geinburgia in de eigen zestienmeter. Met zijn laatste schot van de wedstrijd benutte Amor dit buitenkansje. Door deze ruime overwinning is Arsenal goed begonnen aan haar nacompetitie avontuur.