Vijf goals Dennis Bakker (Roda ’23) brengen zijn moyenne op 1,27

Het  was voor Roda ’23 in de zondag derde klasse C met een monsterzege (1-10) op Blauw Wit een heel mooi weekend. Voor Dennis Bakker was de overwinning nog extra mooi. De 19-jarige Bakker, die dit seizoen debuteerde in het eerste elftal van Roda, scoorde vijf keer op een rij voor de club uit Bovenkerk. Dit brengt zijn gemiddelde op maar liefst 1,27 goals per wedstrijd.

“Ik heb een heel mooi weekend gehad”, reageerde Bakker enthousiast. “We hebben een makkelijke overwinning geboekt tegen Blauw Wit. De tegenpartij speelde niet best en we hebben heel weinig kansen weggegeven. We wisten de wedstrijd eigenlijk al heel snel te beslissen.” Uiteindelijk wonnen de Bovenkerkers met dubbele cijfers van Blauw Wit, waarvan vijf doelpunten achter elkaar op naam van Bakker kwamen.

De 19-jarige Bakker is zijn voetbalcarrière begonnen bij de F-junioren van Roda ’23. Toen hij daar in de E-junioren speelde werd hij gescout door AZ. Daar heeft hij een jaar bij de D-junioren gevoetbald. Dit avontuur was voor Bakker helaas van korte duur. Bakker begon in de jeugd van AZ als linksbuiten, maar werd al snel teruggezet naar de rechtsback positie. Omdat hij op die positie niet goed uit de verf kwam moest hij na één jaar alweer weg bij de Alkmaarse club.

Foto Koos van der Leest: Bakker (r) in duel tegen Zwanenburg
Foto Koos van der Leest: Bakker (r) in duel tegen Zwanenburg

Vervolgens keerde Bakker terug in de jeugd van Roda ’23. Daar speelde hij tot en met vorig seizoen nog in de A-junioren. Hierna kreeg hij de kans om met het tweede elftal van de Bovenkerkse club mee te spelen. Al snel mocht Bakker na een gesprek met trainer Marco Bragonje ook meedoen in het eerste elftal. Daar speelde hij eerst voornamelijk op het middenveld. Nadat Tim Engeln besloot om de stoppen met voetballen voor het eerste elftal, kreeg Bakker de kans door te schuiven naar de linkervleugel. Afgelopen weekend maakte Bakker zijn debuut op deze positie, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen voor Roda. Bakker wist vijf keer te scoren, wat gelijkstaat aan een gemiddelde van 1,27 doelpunt per wedstrijd in dit seizoen. Dankzij deze voortreffelijke prestaties lijkt hij zijn basisplek in het eerste elftal van de Bovenkerkse club te hebben gevonden.

Het doel van het eerste elftal van Roda was dit seizoen om kampioen te worden in de zondag derde klasse C. De ploeg van Marco Bragonje degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse, en de ploeg was dit seizoen op jacht naar promotie en misschien het kampioenschap. Nu bivakkeert het op een vierde plaats op de ranglijst. Omdat het behalen van het kampioenschap nu onwaarschijnlijk is, gaat Roda vol voor de derde periode. “De doelstelling is nu om de derde periodetitel binnen te halen. Uiteindelijk willen we snel weer promoveren naar de tweede klasse, waar we vorig seizoen uit zijn gezet”, aldus Bakker.

Verslag Jasper Bol
Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)