Vijf minuten is te kort

Sporting Martinus is er donderdagavond niet in geslaagd om in het restant van het eerder dit seizoen gestaakte duel tegen Onze Gezellen winnend af te sluiten. Ondanks een drietal grote kansen voor de Amstelveners bleef het in de resterende vijf minuten in Haarlem 2-2.

Op zondag twee december was het duel in de 85ste minuut gestaakt  bij een stand van 2-2 (doelpunten Martinus Marc Nipius en Dave Castillo). Er waren al wat rode kaarten gevallen voordat het duel in de slotminuten ontspoorde. Martinus speler Sergio Rigters kwam in aanvaring met de grensrechter van Onze gezellen. Veel duw en trekwerk volgde waarop arbiter Robin Punt besloot het duel te staken.  Uiteindelijk kreeg Martinus een punt en Onze Gezellen twee punten in mindering. De grensrechter werd voor acht duels geschorst en Rigters (die nog in beroep gaat) werd voor twee jaar geschorst. Voor de complete verhalen kunt u elders op deze site terecht in ons archief.

Op 2 december werd het duel in de 85ste minuut gestaakt. rechts Sergio Rigters

Vanavond (donderdag) werden de laatste minuten uitgespeeld. De Amstelveners kregen nog voldoende kansen om als nog de drie punten te veroveren. De grootste was voor Dave Castillo.  Op een ongelofelijke manier wist hij de bal, terwijl hij alleen op doelman afging, in het zijnet te plaatsen. In de laatste minuut kreeg Onze gezellen nog een mogelijkheid uit een vrije trap maar doelman Steven den Heeten zorgde er voor dat het 2-2 bleef. Na precies vijf minuten hield arbiter Van Kampen het voor gezien.

Foto’s: martinianen.nl