Vijf zware individuele straffen voor Beursbengels

Beursbengels is individueel zwaar gestraft voor de gestaakte wedstrijd tegen WV-HEDW. De wedstrijd werd op 13 december 2014 bij een stand van 6-1 na 88 minuten gestaakt, onder meer door vier rode kaarten. Vijf mensen van Beursbengels zijn hiervoor gestraft, onder wie de voorzitter zelf.

Vrijdagochtend kreeg de zaterdag tweedeklasser de straf van de KNVB te horen. Naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd heeft Beursbengels een geldboete van 50 euro gekregen, maar worden er geen punten in mindering genomen. “Een milde straf”, zegt voorzitter Han Vermeulen. “Maar individueel zijn de straffen wel hoog.”

Een van die gestraften is de voorzitter. Hij mag zich twee weken lang op welke manier dan ook niet met de club bemoeien. Die straf gaat per 24 januari in. Daarnaast heeft assistent-trainer Dennis Gerritsen een schorsing van drie wedstrijden gekregen en moet materiaalman Ger van Niekerk maar liefst tien wedstrijden toekijken. De twee spelers die de wedstrijd met een rode kaart moesten verlaten – Giovanni Zebeda en Ruud den Hooglander – zijn voor respectievelijk vier en drie wedstrijden geschorst.

WV - Beursbengels
Ruud den Hooglander was één van de drie Beursbengels-spelers die tegen WV-HEDW met een rode kaart het veld moest verlaten. Foto: Jan Vonk

“De KNVB velt een oordeel op basis van de meerderheid in het rapport. Daar valt wat voor te zeggen, maar met de uitspraak ben ik het niet eens”, zegt Vermeulen. “In mijn 37 jaar als voorzitter van Beursbengels heb ik de scheidsrechter nog nooit in negatieve zin benoemd of uitgescholden. Wat ik in de bestuurskamer heb gezegd, heb ik daar gezegd. Maar ik ga niet in beroep. Dat heeft geen zin.”

De wedstrijd zal niet worden uitgespeeld, wat betekent dat de stand van 6-1 na 88 minuten blijft staan. Dit betekent dat WV-HEDW nu ook officieel winterkampioen is in de zaterdag tweede klasse A. Beursbengels staat halverwege het seizoen op een zevende plaats, zes punten achter de koploper.

Foto boven: Beursbengels-voorzitter Han Vermeulen (l) tijdens de wedstrijd tegen AMVJ (2-0), 11 oktober 2014.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!