Vijfde zege op rij voor Buiksloot na ruime winst tegen Abcoude

Abcoude heeft in Amsterdam-Noord een flink pak slaag van Buiksloot gekregen. De thuisploeg wist FC Abcoude met maar liefst 6-1 naar huis te sturen. Een overwinning die volledig in de tweede helft tot stand kwam, want beide ploegen begonnen nog met een 1-1 gelijke stand aan de thee. Door de zege staat Buiksloot inmiddels op de vijfde plek, Abcoude is terug te vinden op plek elf in 2B.

Buiksloot begon veel beter aan de wedstrijd. De thuisploeg nam het initiatief en zette veel druk in de richting van het doel van Abcoude. In de 15e minuut was er een eerste tegenvaller voor Abcoude. Middenvelder Stefan Groen moest na een harde charge geblesseerd uitvallen. Zijn broer Martijn Groen, licht geblesseerd, verving hem.

Jeffrey IJmker stompt de bal weg

In de twintigste  minuut kwam Buiksloot bijna op voorsprong, maar keeper Jeffrey IJmker kon met zijn voeten een achterstand voorkomen. Tien minuten later kwam Abcoude geheel tegen de verhouding in op voorsprong. De keeper en laatste man van Buiksloot liepen elkaar in de weg waarna Martijn Groen de bal kon oppikken en scoren.

Foto John Beckman: Leeroy Echteld coachten zijn spelers naar een ruime zege

Vanaf de aftrap kon Buiksloot de stand weer direct gelijk trekken, maar opnieuw stond de keeper van Abcoude in de weg. Abcoude was tot enkele speldenprikken in staat, maar Buiksloot was duidelijk de betere ploeg. Vlak voor rust was het uiteindelijk Hakim Boudchourt die zijn ploeg op gelijke hoogte met Abcoude bracht.

Coen Kromhout maakt het de verdediging DVC lastig (1)

In de 52e minuut van de wedstrijd leek Buiksloot op voorsprong te komen. Maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 63e minuut was het wel raak voor Buiksloot. Bilal el Yacoubi zag de keeper van Abcoude te ver voor zijn doel staan en schoot het leer vanaf dertig meter in het doel. Drie minuten later kon Buiksloot opnieuw scoren, Ossama Boudchourt was de maker van de 3-1. De achterstand voor Abcoude werd in de 74e minuut nog groter. Ditmaal kon Bilal el Yacoubi uit een penalty de 4-1 aantekenen. Het was voor Abcoude een ware lijdensweg en in de de slotfase liep Buiksloot via Soufian Saidi en Nabil Amankour uit naar een 6-1 overwinning.

Foto John Beckman: Buiksloot had geen kind aan Abcoude

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B