Vijfklapper Hooglanderveen tegen FC Weesp

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ging FC Weesp op bezoek bij Hooglanderveen. In het dorp bij Amersfoort kende de ploeg van Dick-Jan Ente een slechte start: zo goed als elke kans was raak voor Hooglanderveen. Na negentig minuten spleen stond er 5-0 op het scorebord.

De bezoekers uit Weesp begonnen goed aan de wedstrijd. Hooglanderveen werd in de beginfase terug gedwongen, maar tot echte kansen kwam FC Weesp niet. De ballen vlogen over het doel of waren een gemakkelijke prooi voor keeper Ingmar de Nooij. Halverwege de eerste helft stoomde Jorin Bruins, de centrale verdediger van Hooglanderveen, op. Hij schudde meerdere tegenstanders van zich af, hierdoor kon hij de openingstreffer voorbereiden. Het doelpunt kwam op naam van Laslo Duister, hij tikte binnen na een redding van keeper Jip van Wilsum  Met een half uur op de klok verdubbelde de thuisploeg de score. Het schot van Danny de Graaf werd geraakt door een Weesp-speler, waardoor doelman Van Wilsum kansloos was. Vlak voor rust had Weesp de aansluitingstreffer moeten maken. Linksback Jasper Foppen dook op voor het doel van Hooglanderveen, hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak, in de omschakeling ging De Graaf diep. Hij legde af op Ilias Bezzahi, die de bal gemakkelijk binnen kon tikken.

Tijdens de rust praatte Ente op zijn spelers in, dat het collectief moest blijven strijden. Dat deed FC Weesp dan ook, het leverde de nodige arbeid. Alleen waren de bezoekers in de laatste fase te slordig. Hierdoor wist het geen doelrijpe kansen te creëren. De tweede helft was een half uur onderweg toen Hooglanderveen er 4-0 van maakte. Yücel Yagli verlegde het spel met een goede trap naar de rechterkant. Jason Eilbracht legde af op de net ingevallen Menno Bos, die beheerst binnen wist te schieten. FC Weesp moest met tien man verder, nadat Sofyan Atijany een rode kaart kreeg. Aan het eind van de wedstrijd mocht Hooglanderveen middenvelder Yagli nog aanleggen op de penaltystip, nadat Weesp hands had gemaakt. Yagli hield het hoofd koel en schoot de 5-0 binnen.

“We hebben echt een lesje effectiviteit gekregen. Elke mogelijkheid voor Hooglanderveen ging erin”, zuchtte trainer Ente na afloop. “Tot de zestien lieten we geen verkeerde dingen zien, maar toen was het te slordig en gehaast.” Volgende neemt FC Weesp het op tegen De Meer. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse.