Home / Algemeen / Vijfklapper zorgt voor overwinning SDZ op FC Uitgeest

Vijfklapper zorgt voor overwinning SDZ op FC Uitgeest

Op Sportpark Transformatorweg werd de clubnaam van SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) eer aan gedaan. Tegen FC Uitgeest werd een gemakkelijke en ruime overwinning geboekt. De Amsterdammers wonnen met 5-1, dat gaf de krachtenverhouding goed weer. 

In de zesde minuut counterde SDZ razendsnel, nadat FC Uitgeest een corner had genomen. Uiteindelijk wilde Zakaria Hdoudou uithalen, maar bij zijn schot raakte hij FC Uitgeest-speler. Helaas voor deze speler betekende dit wel einde wedstrijd, want trainer Hilmar de Groot moest hem wisselen. De thuisploeg had in de beginfase het balbezit en was ook het gevaarlijkste. Met circa een half uur op de klok maakte SDZ de openingstreffer. Linksbuiten Everson Bazoer frommelde zich langs zijn tegenstander en haalde uit. Via zijn tegenstander en de keeper van Uitgeest belandde de bal uiteindelijk in de goal: 1-0!

Ondanks dat SDZ veel nieuwe spelers heeft verwelkomd, wisten de spelers elkaar makkelijk te vinden en werd er veelvuldig gecombineerd. Daar stond tegenover dat Uitgeest de Amsterdammers ook deze ruimte boden. Uitgeest beleefde meerdere hachelijke momenten voor het doel, alleen SDZ had het vizier niet op het scherp. Mike Olgers, overgekomen van FC Uitgeest, haalde bijvoorbeeld uit. Terwijl zijn teamgenoten er misschien wel beter voor stonden. Desondanks kwam SDZ op een 2-0 voorsprong. Na een splijtende dieptepass omspeelde Cas Tang de doelman en tikte de tweede treffer van de middag binnen.

Nadat scheidsrechter Mark Ouendag voor de start van de tweede helft had gefloten, schoot SDZ uit de startblokken. Vooral via de linkerkant van het veld werd de Uitgeestse verdediging doorbroken. Nieuwkomer Max Dekker, eveneens een verleden bij FC Uitgeest, ramde de 3-0 binnen. De Amsterdammers bleven de bovenliggende partij en kwamen eigenlijk geen enkel moment in gevaar. Olgers stond klaar om een hoekschop te nemen en Bazoer wenkte hem. De nummer 8 van SDZ draaide bal goed naar de doelpunt, waar Bazoer de vierde treffer van de middag binnen kon koppen. De ploeg van trainer Thijs Sluijter drukte door en maakte ook de vijfde treffer. Olgers werd diep gestuurd en wipte de bal over de uitgekomen keeper: 5-0. Wel wist FC Uitgeest de eretreffer te maken, het doelpunt werd gemaakt door Yannick Draaijer. 

Volgende week neemt SDZ het op tegen Fortuna Wormerveer, dat deze zondag met 2-2 gelijkspeelde tegen Hoofddorp. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ