Virgil Spier verlaat na vier jaar Chabab

Na vier jaar voor Chabab gespeeld te hebben verlaat Virgil Spier Chabab na dit seizoen. Het bestuur van Chabab en Spier waren er in de winterstop al over uit dat ze niet met elkaar door gingen. Spier was het niet eens met de negativiteit van het bestuur op de teleurstellende resultaten van zijn team. Dit zorgde voor onenigheid tussen Spier en het bestuur, waarna uit elkaar gaan de enige optie bleek te zijn.

Chabab was dit seizoen niet bij machten om zich te handhaven in de Topklasse. Na een slechte start van de Amsterdammers was er bij Spier een hoop onvrede over de gang van zaken. Spier: “Er was na een slechte seizoenstart een hoop negativiteit vanuit het bestuur op de resultaten van het team. Deze negativiteit sloeg toen door op het team.” Spier schoof zijn onvrede over het bestuur niet onder stoelen en banken en had in de winterstop een gesprek met het bestuur.

Virgil Spier.

Spier: “In de winterstop heb ik met het bestuur rond de tafel gezeten. Ik voelde me bij Chabab niet meer op mijn plek. We kwamen er toen uit dat we na het seizoen niet meer met elkaar door zouden gaan. Zowel het bestuur als ik waren het hier over eens dat dit het beste voor beide was.” De rest van dit seizoen heeft Spier weinig wedstrijden gespeeld. Dit verwijt Spier onder andere het bestuur. Spier: “Het bestuur wou mij na het gesprek eigenlijk niet meer laten spelen. Ze meldde dat ik geblesseerd of niet fit was terwijl dit niet waar was. De trainer moest hier dan naar handelen.”

Volgend seizoen kunnen we Spier weer in de top van de amateurs zien voetballen. Hij is nu in gesprek met meerdere clubs uit de Hoofd- en Topklasse. Spier: “Ik ben fit en gretig. Zo kennen de mensen mij ook. Ik wil daarom ook zeker volgend seizoen weer in de hoogste amateurklasse uitkomen. Maar ook een Hoofdklasser ben ik mee in gesprek.” Naast dat Spier nu in gesprek is met andere clubs kan je hem nog op 14 en 15 juni op het WK Amsterdam bewonderen. Hij zal dan voor Algerije of Suriname uitkomen.

Foto’s: John Beckman
Verslag: Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)