Virgil Spier wil bij Arsenal ‘weer lekker voetballen’

Na het fiasco bij Real Sranang wil Virgil Spier weer ergens voetballen zonder zorgen. Zijn oude trainer Imro Wielkens biedt hem die kans bij zaterdag tweedeklasser Arsenal.

Sinds hun tijd bij Chabab, waar Spier onder de vleugels van Wielkens speelde, hebben ze altijd goed contact gehouden. Hun band is de afgelopen jaren zelfs sterker geworden. “We hebben altijd gezegd dat we weer een keer met elkaar wilden werken”, zegt de 34-jarige centrale verdediger. Toen de stekker uit het eerste elftal van Real Sranang ging, raakten de twee met elkaar in gesprek. “Imro wilde weten wat ik volgend seizoen zou gaan doen. Er zijn meerdere clubs geweest, maar volgend seizoen is het uitgelezen moment om weer samen te werken.”

Wielkens (“een eerlijke trainer, ook rechtvaardig”) wist destijds de juiste snaar bij hem te raken en dat is nog steeds zo. Zijn boodschap: kom gewoon lekker voetballen en maak je niet druk om de rest. “Dat is nu ook de insteek en heb ik nodig”, zegt Spier. “Bij Real Sranang heb ik meer dan alleen voetbal opgenomen. Wat er daar is gebeurd, gaat mij aan het hart. Maar ik verlaat die boot omdat ik ook aan mezelf moet denken. Ondertussen ben ik mijn eigen onderneming begonnen en voetbal moet voor mij weer een uitlaatklep worden.”

Spier is alweer de zesde aanwinst voor de nummer drie van de zaterdag tweede klasse A, die nog altijd kans maakt op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)