Home / Algemeen / Virgil Trustfull (AC Amsterdam): “De vierde klasse bevalt mij niet”

Virgil Trustfull (AC Amsterdam): “De vierde klasse bevalt mij niet”

Na vier wedstrijden staat het gepromoveerde AC Amsterdam op een derde plaats in de zondag vierde klasse F. Als klap op de vuurpijl werd woensdagavond tweedeklasser Amstelveen in de districtsbeker uitgeschakeld (1-3). Dat AC Amsterdam zo goed zou starten had trainer Virgil Trustfull niet verwacht.

“In het begin was het even kijken wat we in huis hebben. Verder bevalt het mij nog niet in de vierde klasse”, bekent Trustfull, deze zomer overgekomen van Real Sranang. “De ploegen die ik heb gezien spelen vooral veel lange ballen vooruit. Als team willen wij zo snel mogelijk hogerop zien te komen. Het zal niet gemakkelijk worden om kampioen te worden. Met teams als VVA/Spartaan en Nieuw West United hebben we goede tegenstanders voor de titel. Een periodetitel moet er zeker inzitten.”

AC Amsterdam is een club in opbouw die ook kijkt naar het maatschappelijke vlak. “Wij proberen spelers daarin te ondersteunen. Wij willen de spelers zoveel mogelijk helpen en opleiden. De doorstroom van de A-junioren naar de senioren gaat ook prima. Het doel is om een eenheid te creëren, wat al aardig is gelukt.”

Voor Trustfull is dit zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers. De trainer is tevreden bij zijn nieuwe club en heeft een aantal doelstellingen voor dit seizoen vastgelegd. “Momenteel ben ik nog bezig met mijn cursus die ik dit jaar wil halen. Verder wil ik als club verder zien te groeien samen met Jamal (Ahaddouch, red.). Ik weet wat er in deze klasse gevraagd wordt, want ik heb deze klasse twee jaar lang meegemaakt. We hebben een leuke groep met veel plezier en lol.”

AC Amsterdam bereikte zelfs de tweede ronde van de districtsbeker en neemt dat uiterst serieus. “Het doel is om zover mogelijk te komen en de beker te winnen. Wij verkeren in een goede vorm en hebben een fitte selectie. Elke wedstrijd gaan wij in met de instelling dat we ervoor gaan.” Datzelfde geldt voor de komende competitiewedstrijd tegen TABA. “Een open wedstrijd waarin het flink op en neer kan gaan.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Mario Wormhoudt