Home / Algemeen / Virgil Trustfull ook volgend seizoen trainer van AC Amsterdam

Virgil Trustfull ook volgend seizoen trainer van AC Amsterdam

Ook volgend seizoen zullen Virgil Trustfull en Mo Hadra aan het roer staan bij AC Amsterdam. Toen het bestuur zijn vertrouwen in Trustfull uitsprak, twijfelde hij geen moment om nog een jaar door te gaan.

“Wij zijn een beginnende club en nog lang niet klaar”, zegt de oefenmeester, afgelopen zomer overgekomen van Real Sranang. “Momenteel zijn we nog bezig met het opbouwen van de club en de juiste spelers binnen te halen om goede elftallen neer te zetten. Als AC Amsterdam zijnde moeten wij niks. Het doel voor ons is om een leuke club neer te zetten en dat lukt stapvoets. De begeleiding voor spelers wordt ook steeds beter en als je kijkt naar de organisatie dan begint het huis langzamerhand te staan. Dit allemaal is voor mij een grote reden om te blijven.”

Momenteel staat AC Amsterdam op een vijfde plaats in de zondag vierde klasse F. Een plek waar Trustfull tevreden mee is. “Als je kijkt waar wij vandaan komen, met een nieuwe ploeg en trainer, is het een plaats waar wij ons op moeten richten. Met teams als De Meer en VVA/Spartaan hoef je al niet te rekenen op een kampioenschap. Een periodetitel zou voor ons heel mooi zijn om te halen. Wij hebben een ploeg met prima voetballers bij elkaar gezet. Een paar komen van buitenaf en aantal zijn jongens die hogerop hebben gespeeld. Nu hebben wij een mix met van alles wat en om er dan een geheel van te maken; dat vraagt wat tijd.”

Het voornaamste doel dat de oefenmeester nog voor ogen heeft is om een eenheid te creëren. “Afgelopen weekend hebben alle spelers, van de B-junioren tot het eerste elftal, samen de Klassieker gekeken in de kantine. Wij willen iedereen dezelfde kant op zien te krijgen. Er zijn veel cultuurverschillen op de club, maar iedereen gaat goed met elkaar om. Als je naar onze voetbalvisie en prestatieklimaat kijkt, zit het allemaal goed. Mijn andere doel is om de jeugd goed te laten doorstromen. Inmiddels hebben wij drie A junioren in de selectie en heeft één B junior dit seizoen zijn debuut gemaakt.”

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt