Home / Algemeen / Visser en RODA ’23 uit elkaar

Visser en RODA ’23 uit elkaar

Ruud Visser, trainer van zondag tweede klasser RODA ’23 heeft zijn bestuur dinsdagavond laten weten dat hij aan het eind van het seizoen afscheid zal nemen als trainer van de Bovenkerkse club. Het bestuur respecteert deze beslissing en bedankt hem, ook al is het seizoen nog bezig, voor zijn inzet de afgelopen jaren.

Visser: “Ik heb het lang genoeg gedaan. Ik ken sommige spelers al vanuit de jeugd. Het is nu mijn vierde seizoen als hoofdtrainer maar ik werk met sommigen als sinds de C-junioren, dus negen jaar! Dave Vos bijvoorbeeld (de huidige aanvoerder, red.) speelde toen ook al bij mij.  Je moet niet te lang blijven. Nu klikt het nog goed maar ik wil het moment voor zijn dat het niet meer klikt.”

Visser is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij het eerste elftal van RODA’23. Gek genoeg won hij geen enkele prijs. Visser: “Nee ik heb nog niets gewonnen. Dat moet dit jaar dan maar gebeuren! Toch ben ik trots op wat ik, met anderen, heb neergezet. Eerste de jeugdopleiding. Zij speelden in 2002 allemaal eerste klasse. Nu spelen ze in de landelijke divisies. Het eerste elftal bestaat bijna in zijn geheel uit jongens uit de eigen jeugd opleiding. Ik heb veel spelers laten debuteren. Dat vind ik prachtig. Ik wilde iets achter laten en ik denk dat dat gelukt is.”

Foto Jos Spitteler: Ruud Visser

Volgens Visser komt de trainer die het straks van hem overneemt te werken met een prachtige groep. Visser: “Dinsdagavond heb ik het bekend gemaakt en nu al wordt ik zoveel gebeld door andere trainers bij wie ze moeten zijn om te solliciteren. Ik ga niet solliciteren. Ik heb dat nooit gedaan en nu dus ook niet. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik zou wel heel graag nog een keer een jeugdteam bij een BVO willen doen. Met een jong team op niveau werken is het mooiste wat er is. “

Visser was voordat hij naar RODA’23 verhuisde werkzaam bij FC Volendam. Hij trainde daar de B1. Wim Jonk was zijn baas. Visser lachend: “Het zou leuk zijn als hij nog wat voor me weet. Ik heb echt geen voorkeur. Clubs weten wel hoe ik werk en waar ik voor sta. Ik sta wat dat betreft voor alles open al ga ik niet meer zoals ik vroeger deed vijf keer per week een heel eind rijden. Ik zou graag iets in deze regio willen. In welke functie maakt mij niet uit. Ik hoef niet kosten wat kost hoofdtrainer te zijn maar het is ook niet zo dat iedere club in mijn straatje past.”

Visser: “Roda’23 zal altijd mijn club blijven en ik zal er ook altijd blijven komen. Samen met AFC is het toch een van de vooraanstaande clubs in de regio.”

RODA’23 staat momenteel op de zevende plaats in de zondag tweede klasse A. Wil Visser zijn loopbaan in Bovenkerk mooi afsluiten, iets dat hij verdiend, dan zal er nog een paar maanden hard gewerkt moeten worden.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC