Visser gelooft in lijfsbehoud RODA ‘ 23

Op de Twitter pagina van zondag tweede klasser RODA ’23 uit Bovenkerk stond het toch echt: ‘Kom in het groen en steun de zondag 1 voor klassenbehoud. We kunnen alle steun gebruiken.’ Trainer Ruud Visser denkt dat zijn ploeg nog twee keer moeten winnen om zich veilig te spelen. Als dat lukt gaat hij het een jaar rustig aan doen.

Het zag er allemaal heel anders uit aan het begin van het seizoen. RODA ‘ 23 wist de eerste zeven wedstrijden niet te verliezen e was lange tijd in de race voor het winnen van de eerste periode. Hoe anders is het nu. Drie wedstrijden voor het eind van de competitie. RODA ‘ 23 staat op de elfde plaats. Een plek die nacompetitie voetbal betekend. Visser: “ Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. Hillegom, onze tegenstander van zondag, staat op de achtste plaats en heeft maar een punt meer dan wij. Als we winnen stijgen we direct een aantal plaatsen. Ik maak me nog geen zorgen maar we moeten natuurlijk wel de punten gaan pakken.”

Ruud Visser

Afgelopen zondag kregen de Bovenkerkers een behoorlijke dreun te verwerken door met maar liefst 6-1 van Hoofddorp te verliezen. Visser: “ Door een mooie treffer kwamen we achter. Daarna raken we zelf de paal en vervolgens gaat Dave Vos in de fot waardoor we 2-0 achter komen. Er werden al grappen gemaakt dat Vos nu al bezig was met volgend seizoen omdat hij dan voor Hoofddorp uitkomt. Daarna knakte er iets en kwamen we er niet meer aan.”

Visser die aan het eind van het seizoen stopt bij RODA ’23 moet er niet aan denken dat zijn team in de nacompetitie moet spelen. “Ik word op 17 mei geopereerd aan mijn knie. Als we inderdaad nacompetitie spelen moet ik dat uitstellen want op deze manier wil ik geen afscheid nemen.” Na Hillegom volgen er nog ontmoetingen met Weesp en Roda’46. Visser: “Zes punten moet genoeg zijn om ns direct te handhaven. Onze concurrenten hebben nog een zwaar programma maar ik heb wel vaker gekke dingen gezien in de slotfase van de competitie. We moeten gewoon zelf winnen. Het bericht op Twitter van de club zie ik als een goede steun. Het zou prachtig zijn als er zondag veel supporters zouden zijn om ons te steunen.”

Foto website Hoofddorp: RODA ' 23 verloor afgelopen weekend met maar liefst 6-1 van Hoofddorp
Foto website Hoofddorp: RODA ‘ 23 verloor afgelopen weekend met maar liefst 6-1 van Hoofddorp

De trainer kan komend weekend weer beschikken over Joey Hartlooper en Robin Visser. Beiden zijn weer terug van een blessure. Ook de geschorste Paul Bosse keert weer terug na een schorsing.

Visser zal volgend seizoen trouwens geen club gaan trainen. Visser: “ Na mijn operatie in mei volgt er nog eentje in september. Ik ga het een seizoen rustig aan doen. Lekker overal een beetje kijken en veel reizen maken. Maar eerste natuurlijk zorgen dat RODA ‘ 23 niet degradeert.”

De wedstrijd tegen Hillegom begint zondag om 14:00 uur.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)