Visser (NFC): “Dit soort wedstrijden zijn bepalend voor het kampioenschap”

Zondag staat in de vierde klasse E de topper tussen NFC en Zwanenburg op het programma. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en voor NFC-trainer Ruud Visser, dat twee punten minder heeft dan de koploper, wordt het de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen.

“Ik denk dat beide teams klaar zijn voor deze topper. Het zal een spannende wedstrijd worden tussen twee sterke teams. Bij dit soort wedstrijden kunnen wij zien hoe wij ervoor staan”, zegt de oefenmeester. “Wij hebben een team dat niet van individuen afhangt. Wij hebben een elftal met veel scorend vermogen, wat denk ik van pas gaat komen aankomend weekend. Wij hadden aan het begin van het seizoen nog wat defensieve problemen, maar inmiddels hebben wij een ijzersterke defensie.”

NFC beleeft een goede seizoenstart in de vierde klasse E met 22 punten uit acht wedstrijden. Voor Visser voelt de wedstrijd tegen Zwanenburg, dat alle wedstrijden tot nu toe wist te winnen, niet anders dan normaal. NFC kende afgelopen weekend een uitstekende voorbereiding door met 1-11 te winnen van DIO. “Veel jongens hebben veel vertrouwen na afgelopen weekend. Bijvoorbeeld Nico Sergiou die er zes inlegde. Het was een goede generale voor aankomend weekend.”

Visser verwacht dat zijn team dit seizoen samen met HBC en Zwanenburg gaan strijden voor het kampioenschap. “Deze wedstrijden zullen op het einde bepalend zijn voor het kampioenschap. Je kan wel eens een misser hebben zoals wij laatst hebben gehad tegen Onze Gezellen (2-2). Onze selectie is steeds fitter aan het worden en gelukkig hebben wij een brede groep. Ik denk dat wij een hele goede kans maken op het kampioenschap.”

Voor NFC is dit het zesde seizoen achtereen in de vierde klasse. Visser heeft de taak om terug te keren naar de derde klasse. “De reden waarom ik bij NFC ben gekomen is om te promoveren. De poule waar wij nu inzitten bevalt mij erg goed. Ik vind de Haarlemse poule leuker dan de Amsterdamse. Het liefst promoveren wij naar de derde klasse zodat wij bij teams als RODA’23, Sporting Martinus en Ouderkerk komen en dus meer derby’s gaan spelen.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!