Foto archief Jos Spitteler: Visser als doelman tegen Abcoude vorig seizoen

Visser scoort ook als keeper

RODA’23 won afgelopen weekend in de tweede klasse B met 3-2 van Hillegom. Club topscorer en de huidige nummer twee op de lijst van Het Amsterdamsche Voetbal, Robin Visser, voegde weer een treffer aan zijn totaal toe. Opmerkelijk is het dat het deze keeper niet als spits deed maar als keeper.

Visser stond zondag voor het eerst sinds vorig seizoen weer onder de lat omdat de eerste keeper geschorst is en de tweede keeper geblesseerd. Het weerhield Visser er niet van om te scoren. Al deed hij het dit keer wel vanaf elf meter. Hij bracht zijn totaal daarmee op elf en staat nu heel dicht achter koploper Sjoerd Jens van AFC.

Visser: “Het was wel raar om weer in het doel te staan. Ik moest erg wennen. Bij mijn eerste balcontact wist ik niet wat ik moest doen en twijfelde zo dat ik de bal zo in de voeten van de spits van Hillegom stompte. Dat was gelijk een doelpunt. Niet echt een lekker begin maar daarna ging het weer als vanouds. Ik kwam beter in de wedstrijd en kon ene paar keer een goede redding verrichten. Ik sta toch een beetje als voetballer in het doel. Wil steeds mee voetballen en sta soms dertig meter van mijn doel. Dan moet ik wel weer helemaal terug.”

In de tweede helft bij een 2-1 achterstand kreeg RODA’23 een penalty. Zoals vooraf door trainer Ruud Visser aangegeven bleef Robin de eerste man als het gaat om het nemen van een penalty. Dat het er ook echt van kwam was mooi meegenomen voor de topscorer. Visser: “Stef Leliveld werd binnen de zestien aangetikt zodat we een strafschop kregen. Iedereen keek gelijk naar mij. Mede doordat ze ook mijn verhaal op jullie site hadden gelezen. De tegenstander wist het dus ook. Er was bij ons ook geen enkele discussie dat ik die bal zou nemen.”

Visser overbrugde zo’n 100 meter op aan te leggen voor de strafschop die hij zelfverzekerd en onhoudbaar in schoot. Visser; “De keeper zat wel in de goede hoek maar hij was laag en hard in de hoek dus hij had geen kans. Het enige verschil voor mij was dat ik hem er nu inschoot in mijn oranje keepershirt in plaats van een groen shirt.”

Visser neemt nog wel even de risico’s met ons door van het nemen van een strafschop als keeper zijnde. Visser: “Als je mist moet je razendsnel 100 meter terug. Het geeft de tegenstander een goede mogelijkheid om te kunnen scoren. Ik denk daar gelukkig niet bij na en ga er van uit dat ik hem gewoon scoor.”

Visser moet volgend weekend weer het doel van RODA’23 verdedigen daarna zit de schorsing van eerste doelman Daan Stevens er op.  Visser: “Thuis tegen Weesp sta ik nog op doel maar een week later tegen RODA’46 sta ik gewoon weer in de spits. Gelukkig heb ik in ieder geval één keer kunnen scoren en blijf ik 1 op 1 lopen. Het lijkt me prachtig om straks als topscorer van Amsterdam naar Barcelona te mogen. Ik ben wel eens in het stadion geweest maar ik heb er nog nooit een wedstrijd gezien.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)