Visser vertrouwt het niet

RODA’23 –trainer Ruud Visser zet zijn vraagtekens bij de 12-1 zege van Hoofddorp op DHSC van afgelopen zondag. Op sportamstelveen.nl zegt hij: “De zaak stinkt. Ik kan er nog veel meer over zeggen, maar laat ik dat maar niet doen”.

Hoofddorp is aanstaande zondag de tegenstander van RODA’23 in Bovenkerk. Beide ploegen zijn nog volop in de strijd voor een plaats in de nacompetitie. De twee middenmoters hebben moeten het hoogstwaarschijnlijk hebben van het winnen van de derde periode. Omdat RODA 2-2 speelde tegen CDW is de achterstand nu al twee punten en dus het verschil in het doelsaldo van twaalf! Op www.sportamstelveen.nl baalt Visser enorm van dat verschil en zet er zijn vraagtekens bij:  “Iedereen weet dat de kans niet groot is dat DHSC het einde van de competitie haalt. Ze zouden te weinig spelers hebben. Ik hoorde dat veel van hen zijn weggelopen. Maar ja, dan heb je nog een tweede of derde elftal. Ook daaruit kan je putten. Ik snap er in ieder geval heel weinig van. Met 6-0 kan je allemaal wel eens verliezen, maar met 12-1? Dat slaat nergens op. Ik weet niet of ze de boel bewust saboteren, maar dit kan toch een aantal clubs de kop kosten.”

Ook voor andere ploegen, zoals bijvoorbeeld CDW, zou dit een vervelend gevolg kunnen hebben. Als DHSC zich voor het eind van de competitie terug trekt dan worden alle wedstrijden ongeldig verklaard. Zwaar bevochten punten zouden dan ineens verdwijnen. Met nog maar negen wedstrijden te gaan zou dat de stand helemaal op zijn kop zetten. Ploegen die eerder verloren van DHSC doen dan goede zaken en de ploegen die wisten te winnen raken hun punten dus kwijt.

Of het echt zo ver gaat komen is onduidelijk. Namens DHSC reageerde Ad van Doesburg: “Wij hadden afgelopen weekend gewoon een hele hoop geschorste en geblesseerde spelers. Acht van onze elf basisspelers waren er niet bij. En wij hebben geen tweede elftal. Aanstaande zondag hopen we weer Bovenjan te zijn.”

De ontmoeting tussen Roda’23 en Hoofddorp krijgt zo nog een extra dimensie. Van de laatste vijf ontmoetingen heeft de ploeg van Visser er drie verloren.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)