Vlak voor tijd gaat De Meer onderuit tegen AFC ’34

Vorige week verloor De Meer het belangrijke duel met FC Uitgeest, waardoor het de rode lantaarn van die ploeg overnam. Om de hoop op handhaving zo lang mogelijk in leven te houden, zijn punten nodig. En de eerste tegenstander die volgde was zondagmiddag AFC ’34. De Meer was dicht bij een resultaat, maar zag het vlak voor tijd alsnog misgaan: 1-3.

“In de eerste helft konden we goed meedoen met het spel van AFC ’34. Wij hadden wat vaker de bal, maar wisten niet echt grote kansen te creëren. Zij waren vooral dodelijk in de omschakeling, zagen we”, aldus Marciano Nonneman. Uit zo’n omschakelmoment kwam in de eerste helft ook de 0-1. Nadat een breedtebal werd onderschept, kon Daniel Afouzar de bezoekers op voorsprong zetten.

Ondanks dat hield De Meer ook nu vertrouwen in een resultaat en kreeg het in de tweede helft diverse mogelijkheden via Rivaldo Blijd. Hij was uiteindelijk ook de maker van de 1-1, uit een corner scoorde hij met het hoofd. “Daarna bleven we kansen creëren en hadden we het eigenlijk onder controle”, zag Nonneman. Maar toch ging het uiteindelijk nog mis voor De Meer. Uit een corner viel drie minuten voor tijd de 1-2 van Amin Charik. Daarna was het alles of niets en dat gaf AFC ’34 de ruimte om via Margel Muzo ook nog de 1-3 te maken.

“Het zegt alles over dit seizoen dat we niet eens een puntje aan dit duel over houden. We hebben het gewoon heel goed gedaan als team en er zat zeker een gelijkspel in”, zo vond de trainer van De Meer. Nonneman blijft optimistisch: “Na de klap van vorige week heeft de groep het weer heel goed opgepakt, we hebben weer laten zien dat we mee kunnen doen.”

Volgende week gaat De Meer op bezoek bij LSVV, dat ook pas 13 punten pakte. Wellicht dé mogelijkheid voor De Meer om aan te haken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)