Vlak voor tijd pakt ZSGOWMS winst tegen De Meer

In Zondag 2b stond dit weekend een gevecht om de koppositie op het programma. Koploper ZSGOWMS kreeg bezoek van De Meer, dat op 1 punt volgde. Het was ZSGOWMS dat de koppositie verstevigde, dankzij een 2-0 zege.

Het was De Meer dat het duel het beste begon. Na een minuut of 20 dacht de ploeg ook de leiding te nemen, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. Daarna kreeg de ploeg met Ayyoub Bouinin en Chun Scholte nog twee grote kansen, maar zij schoten beiden op goalie Tamba dos Santos. Ook ZSGOWMS dacht voor rust nog te scoren, maar de scheidsrechter wist niet zeker of de bal over de lijn was geweest dus ging ook die goal niet door. Zo stond het bij rust nog 0-0.

De Meer trainer Marciano Nonneman was erg tevreden na de eerste helft: “Het plan dat we vooraf hadden besproken, hebben we echt goed uitgevoerd. Dat heb ik in de rust ook benoemd. Ik heb gezegd dat we met veel energie door moesten gaan en dan was het wachten op een goal voor ons.” ZSGOWMS besloot in de rust juist een aantal wijzigingen door te voeren.

En die pakten goed uit voor de ploeg. Zo viel O23-speler Roy Owusu-Ansah bijvoorbeeld goed in. Hij gaf met een steekpass de assist op de 1-0 van Shady El Shabrouty. Maar toen stonden er wel al dik 85 minuten op de klok. “In het laatste kwart werd het een conditionele strijd en voelden we dat wie zou scoren ook zo winnen”, aldus Nonneman. Uiteindelijk was het dus ZSGOWMS dat de 1-0 maakte. “Maar de jongens reageerden goed en hadden meteen de kop omhoog, daarna was het pompen en hopen op de 1-1.” Die viel dus niet, maar het werd juist nog 2-0. Stephane Apagui kon profiteren van de ruimte die De Meer liet vallen.

“Na rust hebben we volwassen gespeeld en maakten de invaller het verschil. Het is fijn dat we gewonnen hebben, maar we hebben nog niets. We moeten dus onze koppies erbij houden en 100% blijven. Iedereen speelt ergens voor, dat maakt het ook spannend”, aldus ZSGOWMS assistent-trainer Sebastiaan Fritz. Voor De Meer zal het afwachten worden of de koploper nog een misstap begaat: “Het is zonde dat we onszelf vandaag niet belonen, maar we hebben wel echt goed gevoetbald Het verschil is nu 4 punten, maar wij blijven er zo lang mogelijk in geloven.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)