Vlijmscherpe counters Alcides doen SDO de das om

In een matig duel heeft SDO de uitwedstrijd tegen Alcides met 4-1 verloren. Hoewel veelvuldig in balbezit slaagden de Bussumers er niet in de wil aan Alcides op te leggen. De ploeg uit Meppel was daarentegen vlijmscherp in de tegenaanval.

Al na acht minuten kwam Alcides door een feilloos benutte strafschop van Koen Romme aan de leiding. De thuisploeg plooide daarna terug en gaf SDO de gelegenheid het spel te maken. Daar slaagden de Bussumers, vooral door een gebrek aan tempo en veel slordigheden in de passing, niet goed in. Alcides kreeg in de tegenstoot kansen om de marge te vergroten. Dit lukte ruim tien minuten later: Jermain Wobbes plaatste de bal onder doelman Rolf Hazelaar door.

SDO leek daarna iets meer vuur te brengen in het spel en zag Jesse van Huisstede in kansrijke positie net over mikken. In plaats van een aansluitingstreffer, liep Alcides verder uit. Opnieuw leidde een counter een Meppelse treffer in. Wobbes controleerde de bal, passeerde twee man en tekende voor de 3-0.

Zo stonden de bezoekers na een halfuur spelen voor een hele lastige opgave. Ze probeerden het hierna wel en kregen daarvoor ook de ruimte van Alcides, dat met de riante voorsprong op zak zo mogelijk nog verder achterliep als aan het begin van het duel. De 3-1 viel vlak voor rust. Uit een hoekschop van Glenn Hemmers kopte Joost Heerschop raak. Even daarvoor werd een Bussumse treffer al afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Van Huisstede.

Na de theepauze kwam SDO beter uit de startblokken en even leek het erop dat de gasten hierdoor terugkwamen in de wedstrijden. Het offensief duurde tot de zeventigste minuut, daarna verslapte het. Dit was voor Alcides het signaal om wederom via een counter gevaarlijk te zijn. Een kwartier voor tijd belandde de bal na een uitbraak bij Wahid Shimeri, die oog-in-oog met Hazelaar kalm bleef. Deze 4-1 kwam SDO niet meer te boven.

De ploeg van Koen Janssen zakte door de nederlaag naar de vierde plek, op zes punten van koploper Hoogeveen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO