Vlug & Vaardig promoveert nu wel naar derde klasse

Na zo’n vijf nacompetities zonder resultaat in de laatste elf jaar en één degradatie, is Vlug & Vaardig er eindelijk in geslaagd om te promoveren naar de derde klasse. Twee overwinningen op NFC in de nacompetitie leverde die langverwachte promotie op.

Na de 1-2 overwinning vorige week bij NFC moest V&V het karwei thuis afmaken. NFC was niet geneigd om zomaar ten onder te gaan. De ploeg was, zeker in het eerste kwart sterker en had de hele eerste helft meer balbezit. De eerste mogelijkheid was na negen minuten voor NFC toen Anthony Esseboom uit de rug van Gert van Dijk kon weglopen, maar in het zijnet schoot.

Dat was overigens het grootste wapenfeit van de gasten. Doelman Krap hoefde de rest van de wedstrijd nauwelijks beslissend in te grijpen. Na zo’n twintig minuten begon V&V te draaien, wat resulteerde in een paar grote kansen. Een vrije trap van Marco Brouwer achter de verdediging hoefde door Regilio Wooding alleen maar aangeraakt te worden, alleen zijn lob ging over.

Na een half uur gleed Brouwer de bal net naast na een mooie aanval. Vijf minuten later nam Regilio Wooding de bal uit een voorzet van Wouter Oosterloo in één keer op de schoen en bracht doelman Jeremy Elgersma redding. En vijf minuten voor rust legde Rachid Moufid zijn tegenstander in de luren door achter zijn standbeen langs, de bal mee te geven aan Brouwer. Hij leek te gaan scoren, maar ingrijpen van aanvoerder Gregory Bijnaar en de paal voorkwamen de openingstreffer.

Edwin van der Raad Vlug & Vaardig

Na de rust liep NFC-verdediger Oscar Keuter binnen vijf minuten twee keer tegen geel aan en kon vertrekken. Met een man minder bleven de Amstelveners ervoor knokken. Een vrije trap van Marco Brouwer werd bij de tweede paal bijna binnen geschoten door rechtermiddenvelder Laurence Rutte, maar ook nu lag de NFC-doelman weer in de weg.

Toch viel de bevrijdende treffer nog wel. Rachid Moufid haalde de bal voor de borst van een tegenstander de bal weg en Marco Brouwer lobde de bal, terwijl hij getorpedeerd werd door de keeper, in het doel: 1-0. Daarmee was de tweestrijd beslist. Invaller Rico van der Velden kreeg ook nog een kans om te scoren, maar de 1-0 bleef op het scorebord.

Daarmee kon het feest losbarsten voor de ploeg van trainer Edwin van der Raad. Het leverde de oefenmeester niet alleen een zeer verdiende promotie op, maar ook een onvrijwillige duik in de sloot.