Vlug & Vaardig zet stap in goede richting tegen NFC

Vlug & Vaardig heeft een belangrijke zege geboekt op weg naar de zaterdag derde klasse. De ploeg van Edwin van der Raad won de eerste wedstrijd op bezoek bij NFC met 1-2 en heeft promotie daarmee in eigen hand.

V&V begon onzeker in Amstelveen. Nadat NFC in de eerste paar minuten al een paar dreigende acties had laten zien, kwam het thuisteam in de zevende minuut op voorsprong. De snelle aanvaller Anthony Esseboom legde terug op middenvelder Aytekin Demirtas, die Marco Brouwer uitkapte en hard inschoot: 1-0.

NFC - Vlug & Vaardig

Nadat NFC het eerste kwart van de wedstrijd het betere van het spel had, herstelde V&V zich en kreeg een veldoverwicht en creëerde ook kansen. Zo ging een kopbal van Laurence Rutte uit een hoekschop net naast. Het goede spel van V&V in die fase leidde na een half uur tot de terechte gelijkmaker. Aanvoerder Bas Rouwenhorst gaf de bal diep mee aan Marvin Calor. In eerste instantie stuitte hij op een tegenstander, maar ging goed door en kon de bal vanaf de achterlijn breed leggen op Rachid Moufid, die de bal achter doelman Elgersma schoot: 1-1.

V&V nam in de verdediging geen risico en hanteerde veel de lange bal, waarbij NFC loerde op de counter. Dit leverde een levendig schouwspel op. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Jessy Lissaur een goede mogelijkheid, maar doelman Redouane Krap haalde de bal uit de hoek.

In de tweede helft domineerde V&V nadrukkelijker, maar bleef NFC dreigend. In de 73e minuut kwam een weer verre uittrap van Krap in de voeten van Moufid, die de bal goed meegaf aan Bas Rouwenhorst. Maar zijn schot met links ging voorlangs. Uit een snelle ingooi in de 85ste minuut kon Marvin Calor de bal meenemen, waarna hij vervolgens met buitenkant rechts de bal hard in de kruising schoot: 1-2. Daarbij bleef het ook, waarmee V&V promotie naar de derde klasse volgende week kan verzilveren op eigen veld.